in ,

Primele doze de vaccin anti-Covid ajung în decembrie

Primele doze de vaccin anti-Covid-19 ar putea ajunge în România în a doua jumătate a lunii decembrie.

Premierul Orban a spus, la România Tv, că vaccinul anti-Covid-19 ar putea ajunge în România încă din acest an:„Este posibil să vină în a doua parte a lunii decembrie”.

Întrebat dacă sosirea vaccinului va găsi România în stare de urgență, premierul a spus că nu se va întâmpla acest lucru.

„Am răspuns de mai multe ori la această întrebare. Cineva insistă pe tema asta. Ați văzut că nu s-a declarat situație de urgență. Am utilizat starea de alertă și am utilizat toate măsurile care sunt în starea de alertă. Practic starea de urgență îți oferă puține măsuri suplimentare față de starea de alertă”, a mai spus Orban.

Cine are prioritate la vaccinare

Lucrătorii din sistemul de sănătate public și privat, îngrijitorii din centrele pentru bolnavii cu dizabilități, creșe sau căminele de bătrâni fac parte din grupurile care vor avea prioritate la vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, medicul Valeriu Gheorghiță, a vorbit la Digi24 despre criteriile prioritare de care se va ține cont.

„În funcție de disponibilitatea vaccinurilor, sunt prevăzute în paralel mai multe grupe populaționale prioritizate. În mod deosebit, vorbim de lucrătorii din sistemul de sănătate, atât din sistemul public cât și cel privat, la care se adaugă îngrijitorii din serviciile sociale, centrele de îngrijire pentru bolnavii cu dizabilități, pentru creșe, centre de îngrijire pe termen lung, căminele de bătrâni, la care se adaugă acele activități esențiale, critice pentru funcționarea normală a oricărei societăți. Aceste activități critice sunt definite de OMS, iar pe noi ne interesează să protejăm activitatea în sine. Aici ar intra activități din domeniul apărării, securității naționale, transporturilor, energie, furnizare distribuție de alimente, apă potabilă, management de deșeuri, învățământ. Sunt principalele activități critice fără de care noi nu putem funcționa ca societate”, a spus medicul.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
suporteri

40 de suporteri infectați cu coronavirus, după ce au asistat la meciul Irlanda de Nord – România!

Ce pensie avea Draga Olteanu Matei, după o viață petrecută pe scenă