in , ,

Primărița UDMR acuzată că ar fi luat 858 de șpăgi, achitată de Tribunalul Bihor!

Porsztner Sarolta

Acuzată de procurorii bihoreni că a luat mită de la toţi angajaţii instituţiei pe care o conducea, lunar, timp de şase ani, fosta primăriţă UDMR din comuna Sălacea, Porsztner Sarolta, a fost achitată de judecătorii Tribunalului Bihor.

Hotărârea în procesul început în 2017 a fost pronunţată marţi şi, potrivit minutei publicate pe site-ul Tribunalului, s-a dispus achitarea lui Porsztner atât pentru infracţiunea de luare de mită, cât şi pentru primirea de foloase necuvenite, în formă continuată, pe motiv că faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

Aceeaşi decizie s-a luat şi faţă de casierul Primăriei, Sandor Jozsef, despre care procurorii spuneau că a fost responsabil de colectarea celor 858 de şpăgi.

Sentinţa nu este definitivă, iar procurorii pot face apel în termen de zece zile de la comunicare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor i-au trimis pe cei doi în judecată în vara anului 2017, susţinând că Porsztner, care a fost primar în Sălacea între anii 2004 şi 2012, a acceptat să le acorde subalternilor din Primărie sporuri, cu condiţia ca fiecare să îi plătească lunar 10% din sumă, adică 25-30 de lei pe persoană.

În total, au arătat anchetatorii, fosta primăriță UDMR ar fi primit peste 21.000 lei, motiv pentru care au şi cerut judecătorilor confiscarea acestei sume. Tribunalul Bihor a respins şi această solicitare.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Black Friday 2020: B.O.R anunță gratuități la acatiste. Preafericitul Daniel, fură black startul!

Ungurii din Transilvania, împotriva imigrării!