in ,

Polițiștii din Urziceni, acuzați că s-au transformat în avocați ai infractorilor și că trimit făptuitorii la împăcăciune cu victimele!

Polițiștii din Urziceni ajung din nou în atenția opiniei publice și, mai rău, în atenția Ministrului de Interne, după cazul jurnalistei Antena 3, jefuite în urmă cu mai bine de două săptămâni la Manasia, care s-a trezit cu hoțul la ușă în baza informațiilor furnizate chiar de oamenii legii! Ziariștii trustului Intact acuză faptul că, la Urziceni, polițiștii ajută infractorii, transformându-se în avocații lor într-o speță în care, în loc să cerceteze făptuitorii unui jaf, îi trimit pe părinții lor la împăcăciune cu victimele!

Jaf la drumul mare

În urmă cu trei săptămâni, reporteriței Antena 3 Corina Matlinschi și unuia dintre colegii săi le-au fost furate rucsacurile din carul de transmisiuni în timp ce făceau un live, la 10 metri distanță, în comuna Manasia, cel mai probabil după cazul bătrânului incendiat de concubină pe modelul ”Caracal”.

Ulterior cazul a fost relatat de Corina Matlinschi pe pagina sa de Facebook, jurnalista acuzând faptul că oamenii legii din Urziceni au tratat problema cu superficialitate și i-au învățat pe hoți și ce să spună pentru a încheia un acord.

”Domnilor polițiști, 10 zile mai târziu nu doar că nu m-ați sunat, ci mi-ați trimis hoțul acasă. Deși aveați numărul meu de telefon. Dar de ce să vă deranjați… țiganul m-a găsit și singur. Tatăl a luat totul asupra lui, așa cum l-ați învățat ca să nu-l rețineți pentru 24 de ore pe fiul minor. Acte, bani, chei, carduri. Tot. Doar să ne împăcăm la mediator. “A greșit, ne pare rău, vă dau totul înapoi, suntem de bună credință”. Ei au fost, dar dvs domnilor polițiști?”, a scris reporterița Antena 3 pa pagina sa de Facebook.

Pe 15 august, în timp ce echipa Antena 3 filma la Manasia, în doar câteva secunde, hoțul a deschis portiera carului de reportaj și a furat efectele reporterului și ale tehnicianului de transmisie. După un apel la 112, în fața camerelor, cercetarea s-a făcut ca la carte, cu echipe de criminaliști, câini de căutare și tot tacâmul. Până pe 25 septembrie însă, în ciuda eforturilor de a afla stadiul cercetărilor, Corina Matlinschi nu a putut discuta decât cu purtătoarea de cuvânt a IPJ Ialomița, întrucât, spune ea, polițiștii din Urziceni nu numai că nu o căutaseră dar nici nu îi comunicaseră numărul de dosar sau măcar un  număr de contact.

Gura care bate gradul: ”Poliția din Urziceni a crescut cu noi”

Spre stupefacția sa, după zece zile de la incident, reporterița s-a trezit cu presupusul tată al hoțului la ușă, bărbatul mărturisind că a fost instruit de polițiștii din Urziceni cum să își scape fiul de dosar penal și insistând că îi va trimite jurnalistei bunurile în cazul în care vor ajunge la o înțelegere la mediator.

În biroul mediatorului bărbatul, a cărui identitate rămâne deocamdată necunoscută, la fel ca și calitatea sa reală, de autor sau doar de părinte al autorului jafului, a făcut declarații halucinante.

”M-au chemat la birou, domnu, vă duceți și faceți rost de acte, chiar dacă nu le-ați luat dumneavoastră, vă duceți că este o fată de la televiziune, care nu a vrut să facă rău la nimeni. Vă duceți personal și vă înțelegeți cu doamna, îi dați lucrurile înapoi. Și m-au trimis cu tot cu numărul de dosar. Da, chiar de la Poliție”, a declarat presupusul tată al jefuitorului, în biroul mediatorului, continuând să dezvăluie metodele și metehnele polițiștilor din Urziceni: ”Poliția din Urziceni a crescut cu noi. Poliția, știți ce mi-a zis? Bă, ziceți că ați luat voi, vă fac 24 de ore, semnați acolo și gata, s-a terminat tot balamucul. E o femeie mare, din televiziune.”

Fifor anunță viforul schimbării? Controale și sancțiuni!

Poliția din Urziceni a comentat ciudat solicitărilor Antenei 3 privind o poziție oficială: ”Păi nu s-au înțeles, nu au vorbit?.. Nu putem da mai multe detalii, este o mediere oficială!”

Pe fir a intrat rapid conducerea IPJ Ialomița, care a dispus verificări privind modul în care s-a acționat în cercetarea și gestionarea cauzei, cazul intrând însă în atenția ministrului Mihai Fifor, acesta anunțând controale și posibile represalii la instituțiile aflate în subordine în Ialomița.

„Acum aflu despre această speță. Pot să vă spun că mâine, la prima oră, voi dispune verificări pentru a vedea despre ce e vorba și, desigur, mâine dimineață pleacă un corp de control la Ialomița și cine a greșit, plătește. Eu credeam că până în momentul acesta colegii mei au înțeles că ne facem datoria și respectăm legea și procedurile. Cine își dorește să facă parte din familia MAI trebuie să facă aceste lucruri, cine nu, suportă rigorile legii. Nu vreau să mă pronunț mai mult, pentru mine e o informație proaspătă”, a declarat Fifor.

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Leave a Reply
  1. Lucrurile sunt mult mai grave la urziceni si sunt Implicati si procurori redatine libertatea politia din urziceni de ani de zile protejaza clanurile interlope

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

COVAȘĂ LAURA – LENUȚA – ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ: Anunț comercializare pepeni verzi

VIDEO: Comisarul CJPC Cornel Ianuș a rămas fără funcție după ce a fost prins băut la serviciu!