in

VIDEO: Comisarul CJPC Cornel Ianuș a rămas fără funcție după ce a fost prins băut la serviciu!

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Ialomiţa, Cornel Ianuş, a demisionat după ce a fost prins băut în timpul programului de lucru, el recunoscând că a mai consumat băuturi alcoolice în timpul unui control la un agent economic, iar de acolo a plecat cu o sacoşă cu bere. De asemenea, doi comisari din cadrul instituţiei au fost retraşi de pe teren şi vor face muncă de birou.

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a verificat dacă şeful CJPC Ialomiţa, Cornel Ianuş, consumase alcool în timpul programului, iar în urma verificării a constatat că acest lucru se întâmplase.

Mai mult, Cornel Ianuş a recunoscut în faţa preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, că, la un control la un agent economic din urmă cu câteva zile, a băut o bere, acest lucru întâmplându-se în timp ce se afla în timpul programului.

El a mai spus că, la plecare, un angajat al unităţii respective, i-a dat o sacoşă cu bere şi cu apă, refuzând iniţial, după care a acceptat să primească bunurile respective. Cornel Ianuş susţine că în urma acelui control a fost aplicat un avertisment, iar agentul economic trebuia să remedieze mai multe deficienţe constatate.

Preşedintele ANPC a anunţat că în urma acestei situaţii şeful CJPC Ialomiţa şi-a dat demisia, iar doi comisari din cadrul instituţiei nu vor mai merge în controale şi vor face doar muncă de birou.

“Comisarul şef adjunct Cornel Ianuş, depistat în stare de ebrietate în timpul programului, şi-a dat demisia. De asemenea, am decis retragerea de pe teren a doi comisari din cadrul CJPC Ialomiţa, pentru acţiuni de control solitare şi pentru ineficienţă în gestionarea sesizărilor”, a afirmat Horia Constantinescu.

El a menţionat că imaginea ANPC trebuie să fie de nivel european şi nu conducerea instituţiei nu va face rabat de la măsurile ferme ce se impun în desfăşurarea acţiunilor de control.

“Verticaliatea reprezintă inclusiv tăria de a ne asuma şi derapajele din interiorul ANPC!
Imaginea acestei instituţii trebuie să fie la nivelul european, pe care il dorim cu toţii.
Am promis că nu vom face rabat de la măsurile ferme, ce se impun în desfăşurarea acţiunilor de control, dar acestea au nevoie de un corp de comisari adevăraţi”, a mai spus preşedintele ANPC.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Polițiștii din Urziceni, acuzați că s-au transformat în avocați ai infractorilor și că trimit făptuitorii la împăcăciune cu victimele!

Anunț public – vânzare Dovleci Plăcintari