in , ,

Patriarhul e ferm: ”Dumnezeu ne poruncește – Să nu-ți faci CIP cioplit, fie el chiar și electronic!”

pf daniel cip cioplit

Patriarhul Daniel a declarat recent faptul că poziția reprezentanților societății față de noile cărți de identitate ține de alegerea fiecărui credincios: ”Dumnezeu ne poruncește – Să nu-ți faci CIP cioplit, fie el chiar și electronic! – e chiar a doua poruncă a Decalogului modificat și adaptat secolului în care trăim.”

”Fiecare face ce își dorește, problema cărții de identitate nu este una de natură teologică, ci administrativă. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Există, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic, iar păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă și coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor cetățeni” a mai adăugat Patriarhul Daniel.

Noi, personal, în Biserica Ortodoxă Română, stabilim identitatea enoriașului nu după buletinul de identitate, cu Cip sau fără, ci le aflăm datele de la paracliser și din caietele de donații. E și foarte ușor, că la noi se lucrează cu cash, te uiți la om și, după cum arată și se comportă, știi imediat unde îl cauți: la coloana cu nume scrise cu litere roșii, de tipar, adică la ăia care dau și nu se uită la bani, ori la ceaslovul cu pulimea mâzgălită-n creion, de care tre să tragi până la înmormântare ca să își plătească cotizația”, a încheiat PF Daniel.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
basculanta vs tramvai

Cocalarii răzbunați! Nemții de la BMW au angajat o basculantă Volvo ”să-i rupă capul” unui tramvai din Ploiești!

Odata cu cererea domnului Ciolacu de a-si upgrada certificatul de revolutionar apar detalii socante din viata sa. Culmea tupeului pare sa fie legitimatia de Luptător Determinant in Razboiul Rece pe care liderul pesedist si-a scos-o la inceputul anilor ´90 si cu care beneficiaza de nenumarate avantaje. ”Nu stiu cum s-au simtit altii in timpul Razboiului Rece insa pe mine m-a mutilat efectiv perioada aceea sinistra de saracie, frig si nedreptati din fiecare an. In razboiul rece, din noiembrie si pana in martie, am tinut mereu cu cei mai incercati de soarta, batrani, femei singure, familii cu multi copii, oameni care nu avea cu ce se incalzi in locuinte etc. Am stat an de an cu mana pe lopata, pe freza de zapada sau pe buldozer, jurand ca voi lupta tot restul vietii cu precipitatiile abundente pe timp de iarna, cu depunerile masive de omat, ca sa apar nobilele idealuri ale socialismului, cea mai corecta orinduire din istoria omenirii in care smecherii traiesc ca nababii iar fraierii chitaie de foame”, a declarat Marcel, invitat la Antena 3.

Culmea tupeului! Pesedistul Marcel Ciolacu are certificat de Luptător Determinant în Războiul Rece!