in ,

Orban: ”Am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Berbeceanu, printre posibilii candidați”

Premierul Ludovic Orban a decis schimbarea actualului prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Orban a declarat, miercuri, că Traian Berbeceanu (actualul consilier al ministrului Marcel Vela) este printre cei evaluați pentru a fi noul prefect al Capitalei.

De luni m-aţi întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunţ decizia de a schimba prefectul înaintea unei şedinţe conduse de prefect, a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din decizia Comitetului. Astăzi (miercuri – n.r.) pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la şedinţa de guvern vom opera această modificare și, da, Traian Berbeceanu se află printre printre posibilii candidați”, a spus Orban.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Gafele prefectului Gheorghe Cojanu

Prefectul Gheorghe Cojanu a făcut o serie de gafe care au pus capăt funcției sale: a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla la cumpărături și a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Masca din bumbac nu oferă protecție anti-COVID!

USR atacă la CCR alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ