in ,

„După alegeri vom intra într-o carantină dură până în…”

Specialiștii fac previziuni sumbre pentru perioada următoare. Se pare că după carantinarea parțială urmează un lockdown extrem de dur.

„Vom testa mai puţin, vom avea mai puţine cazuri şi vom scădea sub 3. Vom relaxa măsurile înainte de alegeri, pentru ca populaţia să fie mulţumită la alegeri. (…) După alegeri, numărul de teste va creşte din nou, vom descoperi că situaţia e dramatică şi vom intra într-un hard lockdown (carantină dură, n.r.) până în ianuarie”, spune Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeş Bolyai, într-un interviu pentru spotmedia.ro.

Testarea ar trebui să fie gratuită

Noile măsuri antiCovid vor avea efect în 3-4 săptămâni, dar lipsesc exact cele care ar controla epidemia pe termen lung.  Profesorul Răzvan Cherecheş a exlicat că problema se poare rezolva numai prin creşterea capacităţii de testare şi de a face anchete epidemiologice în 24 de ore:

„Toate studiile arată că prindem cam o zecime dintre cei care sunt pozitivi. Testarea ar trebui să fie gratuită, punct. Toţi contacţii celor care au fost expuşi ar trebui testaţi.La noi, anchetele epidemiologie se fac cu întârziere de zile, ceea ce le face perfect inutile. Nu controlăm nimic. Sunt ţări care au alocat mii de persoane pentru anchetele epidemiologice. La noi se lucrează cu voluntari, fără protocoale standardizate, fără să existe fonduri, fără resursă umană suplimentară”

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cristina Joia, designer „Visuri la cheie”, desfigurată în bătaie de o necunoscută. Primele declarații – FOTO

A scăzut numărul cazurilor noi de COVID-19: 3.240 de persoane infectate