in , , ,

Modelul Sava – Urziceni sau cum să faci achiziții publice la un preț mai mare decât cel de listă

Societatea de la care Primăria Urziceniului a cumpărat mobilier stradal cu 360 de euro bucata oferă oricărui cumpărător interesat doar două modele de bănci. Unul costă 270 de euro, celălalt 299 de euro. În plus, pentru achiziții en gros, între 30 și 50 de exemplare, comerciantul oferă și un discount. Cum a reușit municipalitatea să dea cu 60 de euro mai mult pentru fiecare canapea de plastic reciclat instalată în centrul Urziceniului numai edilul Constantin Sava poate ști. Plus organele de control…

În urmă cu două zile dezvăluiam cititorilor detaliile financiare ale celui dintâi act administrativ de notorietate publică al lui Constantin Sava de la întoarcerea sa în Parimărie: cheltuirea a 487,5 milioane lei vechi plus TVA, oficial pentru 30 de bănci din material plastic reciclat. Revenim astăzi cu alte două aspecte cu adevărat stupefiante în toată această poveste demnă de Cascadorii Plânsului, cu Sava, băncile și banii publici de la Urziceni în roluri principale.

Astfel, trebuie reținut, pe de o parte, faptul că prețul de achiziție, per bucată, este cu mult mai mare în documentele oficiale, decât prețul de ofertare al executantului, afișat pe site-ul oficial. Sava a reușit să cumpere en gros zeci de bănci la 360 de euro bucata,plus TVA, în vreme ce pe site-ul firmei care le-a comercializat acestea sunt cotate la 299 de euro, preț unic! Ba mai mult decât atât, contactat telefonic, directorul de vânzări al societății ne-a asigurat că, pentru un lot de 30 – 50 de bănci comandate putem beneficia și de un discount deloc de ignorat!!!

Pe de altă parte, cei care au dat cu pasul după instalatorii de bănci ai lui Sava au putut constata că în buricul Urziceniului nu s-au montat 30 de bănci model Sighișoara, ci nu mai puțin de 48 de banchete de plastic, din care 22 semănau cu cele anunțate oficial iar 20 erau o variantă simplificată. 6 dintre băncile instalate, fără spătar, nu apar nici măcar pe site-ul fabricantului, asta în condițiile în care lucrarea adjudecată pe SEAP se referă în mod exact la “Bancă „Sighisoara” cu spatar picioare culoare gri model nou”.

Nu putem încheia fără a aminti episodul ilar petrecut la ultima reuniune a Consiliului Local, la momentul în care viceprimarul Liviu Cazan a interpelat public directorul economic al Primăriei pe tema neconcordanțelor achiziției de bănci de la Urziceni. Fără a-i da posibilitatea funcționarului să răspundă, Sava a luat cuvântul și a înșirat o poveste despre 2%, handicapați și obligații legale, ocolind în dulcele-i stil clasic explicațiile la temă.

Situație în care nu ne rămâne decât să așteptăm un răspuns din partea organelor de control. Sperăm noi, mandatul acesta…

Citește și  Tun de Mărţişor la Primăria Urziceni: jumătate de miliard pentru bănci la preţ de sufragerie

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Un kazaciok de vreo 20 de milioane de euro – cazul Rompetrol

Gheorghe Tinel plânge șomerii nițel