in , ,

Minte de unguri aderenți BLM: au dărâmat statuia lui Columbo pentru că au confundat-o cu Columb!

columbo

Un grup de protestatari maghiari de la Black Lives Matter au vandalizat, în mare parte din cauza confuziei, o statuie dedicată lui Peter Falk, actorul care a jucat ani de rândul rolul locotenentului  Columbo într-un foarte cunoscut serial american.

Sute de oameni s-au prezentat la mijlocul acestei săptămâni la protestul BLM din Budapesta, în piațeta de pe strada Falk Miksa, din districtul 5 al capitalei ungare, acolo unde este amplasată o statuie a actorului.

Spre sfârșitul protestului, aproximativ treizeci de participanți s-au îndreptat către statuia locotenentului Columbo, mânjind-o cu vopsea, pe modelul statuilor vandalizate în Statele Unite, apoi trântind-o la pământ.

Polițiștii sunt de părere că protestatarii nu au făcut diferența între Columbo, personajul de film și Cristofor Columb, descoperitorul Americii, celui care I se reproșează rolul istoric avut în colonizarea continentului și exploatarea populațiilor băștinașe. „ Columbo sau Columb, același lucru, nu cred că o literă face vreo diferență. Tot un criminal exploatator. De ce îl onorează Ungaria, habar n-am. Ce, noi avem în centrul New Yorkului vreo statuie a lui Attila?, ar fi declarant unul dintre participanții la protest.

Autoritățile au recuperat statuia lui Columbo și au plasat-o în siguranță într-un magazin de trabucuri.

Peter Falk s-a născut la 16 septembrie 1927 în New York. Părinții lui erau contabili americani de origine evreiască din Europa de Est. În timp ce bunicii paterni ai lui Peter au emigrat în Statele Unite din Rusia țaristă, bunica sa maternă s-a născut în Boemia condusă de Habsburg (Republica Cehă de azi).

Peter Falk pare să fi avut, însă, și sânge maghiar, bunicul său matern, Peter Hochhauser, fiind născut la Budapesta în 1874. Conform unei legende urbane, străbunicul lui Peter Falk era Miksa Falk (1828-1908), un proeminent politician maghiar din secolul al XIX-lea. În ciuda numelui comun, însă, cercetătorii maghiari care au studiat arborele genealogic al actorului nu au găsit dovezi pentru această afirmație.

Ungaria, are chiar o statuie a detectivului Columbo ridicată pe strada Falk Miksa din districtul 5 al Budapestei.

What do you think?

Written by Opinia Pudică

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum creşti confortul în dormitor – 4 piese care pot fi de ajutor

usb premiul nobel

Buzoian nominalizat la Premiul Nobel pentru fizică! Motivul incredibilei ocazii de a fi distins cu prestigiosul premiu este cât se poate de simplu.