in , ,

Mersul la sală de fitness NU creşte riscul de infectare cu Covid-19

Subiectul redeschiderii sălilor de sport a fost unul controversat în România, deoarece s-a vorbit, în mod repetat, despre pericolul îmbolnăvirii cu COVID-19. Un nou studiu arată că șansele de infecții cu noul coronavirus la sala de fitness sunt minime.

Sălile de sport ar trebui să rămână deschise pentru că prezintă un risc extrem de scăzut de infectare cu coronavirus, susțin cercetătorii de la Sheffield Hallam University.

Rezultatele cercetării

Din 62 de milioane de vizite la sală în 14 ţări din Europa, doar 487 au rezultat în infectări. Echivalentul a sub 0,8 cazuri la o sută de mii de vizite la sală.

Un alt studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oslo are aceeași concluzie: „Mersul la sală, în condiţiile respectării normelor sanitare şi cele de distanţare fizică, nu creşte cu nimic riscul răspândirii COVID-19“.  

„Nu s-a constatat nicio creştere în transmiterea virusului, după deschiderea sălilor de fitness, cât timp au fost implementate normele sanitare şi cele de distanţare fizică. Aceste norme, care presupun să fie o distanţă de 1-2 metri între oamenii aflaţi în sală, s-au dovedit a fi eficiente pentru combaterea transmiterii virusului. Sunt nişte măsuri care nu costă mare lucru, pot fi aplicate cu uşurinţă şi nu necesită alocarea unor resurse importante. Aşadar, dacă igiena şi distanţarea fizică există, redeschiderea cluburilor de fitness şi a centrelor de antrenament nu va duce la o creştere a numărului de bolnavi de COVID-19“.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Foto exclusiv!Irina Tănase, în halatul lui Dragnea: „M-am îmbrăcat cu el, mi-am dorit să te simt cât mai aproape”

Carantină generală în Franța și lockdown parțial în Germania