in , ,

Medicul Mihai Craiu, despre închiderea școlilor. „Copiii mici transmit de două ori mai puțin coronavirus”

Medicul Mihai Craiu pledează pentru deschiderea școlilor. Pediatrul este de părere că închiderea școlilor are efecte negative evidente asupra copiilor și asupra societății, în general.

Într-o postare pe Facebook, Mihai Craiu ne îndeamnă să respectăm regulile de prevenție și să ne vaccinăm, atunci când va fi cazul.

„Doar două idei pentru viitorul apropiat:

1. Copiii mici se imbolnăvesc de doua ori mai rar si transmit de doua ori mai puțin SARS-CoV-2 în comunitate, prin comparație cu adulții.

2. Inchiderea școlilor are efecte negative evidente asupra copiilor, familiilor lor și asupra societații în general, cu impact direct academic și economic.

CDC afirma săptămâna trecută, după apariția studiului islandez ca ar trebui să fie făcute toate eforturile pentru a inchide școlile elementare ultimele, in cazul unei transmiteri accentuate a COVID19 în comunitate. Si ar trebui redeschise PRIMELE atunci când se revine la scenariul verde. Ce dovezi aduce studiul islandez al deCODE?

Dupa ce au studiat peste 40.000 islandezi de toate vârstele, adică unul din 9 cetațeni ai țarii, au aflat ca intre cei izolați, după un posibil contact infectant, copiii au luat boala de 2 ori mai rar decât adulții si imensa majoritate a copiilor bolnavi au luat de la un adult. Alt argument pentru rolul minor al copiilor în transmiterea COVID19 în comunitatile unde au rămas școlile deschise vine din Irlanda. Acolo a scădut cu 80% transmiterea comunitară a bolii, după inchiderea restaurantelor, sălilor de sport sau de concerte etc. Deși școlile elementare au rămas deschise!

Contează foarte mult două aspecte in această ecuație a școlilor – vârsta copiilor și gradul de transmitere comunitară al maladiei. Copiii cu vârstă mai mare de 10-12 ani au riscuri epidemiologice asemănatoare adultilor tineri în fața COVID19. În zonele cu transmitere redusă a bolii, școlile deschise nu contribuie la agravarea pandemiei.

MESAJ DE LUAT ACASĂ – ca să putem reduce efectele negative asupra copiilor vor trebui făcute eforturi susținute, de către noi, adulții. Să respectăm regulile de prevenție și să ne vaccinăm, atunci când va fi cazul. Iar in zonele verzi ar trebui făcute planuri de redeschidere pentru școli și grădinițe, după sărbători.”

What do you think?

Written by admin

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Veste foarte proastă pentru șoferi! Amenzile cresc de la 1 ianuarie

Supărat că a rămas cu marfa nevândută, un sibian a mâncat 3 metri pătrați de șorici și a ajuns la spital!