in ,

Medicamentele pe care românii le iau fără discernământ pentru a preveni coronavirusul. Rafila avertizează: E foarte periculos

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că în această perioadă, a crescut foarte mult consumul de azitromicină, existând persoane care folosesc „fără discernământ” antibiotice în încercarea de a preveni infecţia cu noul coronavirus sau de a se trata de COVID-19.

„Automedicaţia în această perioadă este la ea acasă. Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă, pentru că, în această perioadă, fie ca profilaxie, fie ca tratament, persoane care încearcă să prevină infecţia cu noul coronavirus sau care au aflat că sunt infectate folosesc fără discernământ antibiotice.

„Consumul de azitromicină a crescut foarte mult”

Consumul de azitromicină a crescut foarte mult şi, chiar dacă azitromicina este prevăzută ca şi o medicaţie care ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, utilizarea fără discernământ şi automedicaţia sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecţiile bacteriene, nu în infecţiile virale.

„Această utilizare de masă e foarte periculoasă, pentru că efectele sunt serioase”

Azitromicina, sigur, cu un anumit efect asupra noului coronavirus, a fost încercată ca şi terapie, dar această utilizare de masă e foarte periculoasă, pentru că efectele sunt serioase”, a explicat Rafila în cadrul dezbaterii „Conştientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Dansatoarea Emy, ”Acces Direct” la DSP București – FOTO&VIDEO

Mihai Budeanu de la 3 Sud Est are COVID 19! Artistul, internat la terapie intensivă