in

Iohannis: Vaccinurile sunt sigure, sunt eficiente. Pun capăt acestei pandemii

Vaccinurile, odată aprobate de organismele interne de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii de COVID-19, spune, luni, preşedintele Klaus Iohannis.

„Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele interne de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, spune Klaus Iohannis.

Care este strategia de vaccinare anti-COVID

El precizează că MApN va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor șase depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare.

„Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare și avem organizată o structură clară – Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicarea resurselor urmare, precum și planul de acțiune, cu cu etape clare”, spune Klaus Iohannis.

Iohannis afirmă că vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea lor vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară.

„Vaccinurile anti-COVID 19 au devenit speranța de a ne reîntoarce cât mai curând la normalitate și va trebui să fim pregătiți să le putem distribui echitabil. Am discutat astăzi cu miniștrii Sănătății, Apărării și Afacerilor Interne despre Strategia de vaccinare, care va fi supusă aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Țării în perioada următoare.

Din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din domeniul sănătății, din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație. Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile.”

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
AlinaManole Vinyl Record

Alina Manole, fata cu Luna Pătrată, lansează primul ei vinil!

Raed Arafat: „Eu mă vaccinez! Normal că pot fi efecte secundare, dar trec!”