in , ,

Instrucţiuni de utilizare a discursurilor de 1 Decembrie

Scurte instrucţiuni de utilizare a discursurilor patriotice, cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

O să vedeţi nişte arătări pe la televizor, numite generic ”personalităţi politice”. Unele au chiar şi tricolor în diagonală pe piept, alţii freamătă de ”emoţii” naţionaliste, poartă insigne, steguleţe şi alte briz-briz-uri în culorile României.

1 DECEMBRIE, ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. CUM SE VOR DESFĂȘURA CEREMONIILE ÎN CONDIȚII DE PANDEMIE – FOTO

Nu vă lăsaţi amăgiţi! Sunt aceleaşi persoane care ne-au vândut străinilor, într-un sfert de secol, toate bogăţiile subsolului. Sunt aceleaşi persoane care se îmbracă exclusiv din magazine străine, conduc maşini străine, deţin multe dintre ele proprietăţi secrete în străinătate şi, în caz de război, Doamne fereşte, vor fi primele la scara avionului.
Multe dintre persoanele respective au făcut afaceri bune cu companii din străinătate, cărora le-au dăruit banii voştri, din impozite, pentru produse sau servicii prestate de străini.

De exemplu : autobuze luate din Turcia. Unele care nu pleacă cu propriile baterii, din cauza frigului, în care şoferii nu au loc pe scaune şi sunt mai varză decât autobuzele produse în România. Patriotism ar fi fost să încurajezi industria românească, zic. De ce la Ploieşti s-au putut lua vehicule de producţie autohtonă, iar la Bucureşti nu? Mă laşi cu tricolorul ăla în diagonală, ţaţo?

Deci, o să auziţi începuturi de discursuri de genul: ”Dragi compatrioţi, cu emoţie ne-am adunat aici pentru sărbătoarea Centenarului Marii Uniri”. Greşit! Majoritatea vorbitorilor nu vă consideră compatrioţi, ci o turmă bună de muls. Oricum trei sferturi din an, ”compatrioţii” cu discursul stau prin vacanţe în străinătate, camuflate drept delegaţii. Pe banii voştri.

” Cu emoţie ne-am adunat”. Ce vrăjeală!  Viperele au emoţii? Şi nu ”ne-am adunat”, ci ”v-au adunat”. Ei aterizează sau sunt transportaţi cu grijă până la adunătură.

”Sărbătoarea Marii Uniri”? Ete, fleoşc. Sărbătoare ar fi fost dacă inaugurai măcar acum, după 100 de ani, o autostradă să lege măcar 2 provincii istorice. Sau construiai primul spital de oncologie românesc. Sau limitai cumva exodul românilor din ţara lor. Băgai banii lor în investiţii, în noi locuri de muncă, în servicii, n-are rost să vă mai zic, ştiţi deja că nu e nicio sărbătoare,  e doar o mare jale. ”Marii Uniri”? Când un sfert din populaţie, dacă nu mai mul au fugit de foame din calea ”personalităţilor” politice. Şi a politicii lor de jaf.

”Să cinstim memoria înaintaşilor noştri, care s-au jertfit pentru Unire”. Dacă ar fi după trei sferturi dintre vorbitori, mai bună era o unire cu Uniunea Sovietică. Iar dacă ar fi trebuit, pe bune, să cinstească memoria eroilor, ar fi trebuit să-şi dea toţi demisia din funcţiile grase, bine plătite, de la butoanele unde ne învârt banii din taxe, fără să facă nimic pentru ţară, ci numai pentru ei, familiile lor angajate pe posturi de frecangii prin ministere, pentru relaţiile lor cu javre de teapa lor, cu care fac afaceri din banul public, cu care-şi petrec vacanţele şi pe care îi aduc drept ”consultanţi” străini. Cu amantele, puşcăriaşii, infractorii penali şi toată drojdia societăţii trecute prin pârnăi şi care stă cu burta la soare prin insule exotice, fără remuşcări, pe banii din impozitele nostre.

Noii ”eroi” ai furtului din banii publici, ”patrioţi” de conjunctură care fură din averea copiilor neamului, fac împrumuturi la străini, pe care să le plătească copiii voştri, nu ai lor, şi vă arată degetele mijlocii în plenul Parlamentului.

Aşa se utilizează  discursurile lor sforăitoare , false şi limitate, exact cum le e caracterul. Lichele fără scrupule, păzite de armate de jandarmi, cu mâinile până la cot în bogăţiile ţării şi care nu permit ca românii să fie educaţi, sănătoşi, uniţi.  Patrihoţii.

What do you think?

Written by Badea Scârțana

Comments

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cum se vor desfășura ceremoniile în condiții de pandemie – FOTO

2 vaccinuri anti-coronavirus, disponibile înainte de Crăciun