in , ,

Dragnea rămâne în închisoare, în ciuda odelor presei de propagandă a Moscovei!

dragnea inchisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ieri ca inadmisibilă cererea lui Liviu Dragnea de revizuire a cauzei în care a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare, potrivit minutei de ședință. Decizia Curții Supreme poate fi atacată cu apel în 10 zile. Unul dintre judecătorii din complet a făcut opinie separată. Fostul şef al PSD a mai cerut, în cadrul aceluiași proces, suspendarea executării pedepsei. După discuții care au durat aproximativ o jumătate de oră, Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în pronunțare pe cererea lui Dragnea, care nu a fost prezent în sala de judecată și a fost audiat prin videoconferință.

Hotărârea Instanței Supreme vine pe fondul unei susținute campanii de imagine, desfășurată de la începutul anului în curs, în media favorabilă. Deloc întâmplător, una dintre cele mai manifeste luări de poziție pro-Dragnea a fost asumată de organul mediatic de propagandă al Moscovei, Sputnik.md, site care, în data de 2 ianuarie, îi dedica condamnatului Dragnea un pseudo editorial ce rivalizează cu odele presei de partid și de stat din perioada premergătoare evenimentelor din decembrie 1989.

”Îl vreți cenușă pe unul care v-a mărit veniturile, a înghețat prețurile, a taxat marile combinații multinaționale și exploatările resurselor românești – și a ridicat fruntea în fața stăpânilor de la vest! Iar odată cu el ai ridicat fruntea și tu, popor ingrat!”, este preambulul unui articol pe care, în mod halucinant, mânuitorii de condeie ai Moscovei l-au însoțit chiar citându-l pe Mareșalul Ion Antonescu: ”Ție, popor ingrat, nu-ți va rămâne nici cenușa mea”.

”Pentru că a îndrăznit să calce pe urmele lui Năstase, Dragnea trebuie nimicit! Ca și Adrian Năstase! (…) Deci nu, nu mă mai interesează că Dragnea are o super vilă în Teleorman – care nu costă cât un apartament de lux din Cotroceni sau Dorobanți! Și nici cât șase case la Sibiu, nici cât o vilă la Miami sau una lângă București. În schimb, mă interesează că Liviu Dragnea a fost un lider care a venit cu un program pentru oameni și a încercat să îl respecte, în bună măsură. Un lider care a mărit pensii și salarii, care a și-a pus gând să mai oprească profitul nesimțit la multinaționalelor, care a înghețat – nu salariile, ci prețurile!

Da, acesta e adevărul, popor ingrat, vorba Mareșalului: îl vreți cenușă pe unul care v-a mărit veniturile, a înghețat prețurile, a taxat marile combinații multinaționale, a accizat exploatările resurselor românești – și a ridicat fruntea în fața stăpânilor de la vest… și mai de la vest! Iar odată cu el, ai ridicat fruntea și tu, popor ingrat! Cenușa unuia care nu și-a dorit România – colonie și teren pentru amplasat baze!

Nu, poporul ingrat i-a susținut pe cei care au înghețat salariile și lasă prețurile să zboare libere, pe cei care vor România îndatorată, acaparată de multinaționale (poate s-or angaja și ei pe-acolo!) – și mai ales ocupată de baze militare străine, plină de armament care să o transforme într-o țintă a unui conflict!

Poporul ingrat vrea pușcării, anchete, vinovați… și culmea, au ales să facă toate astea pe unii mai hoți, mai distrugători, mai vinovați! Și mai ales – mult mai fățarnici și mai cinici!”, se arată în așa zisul articol publicat în organul de presă al Moscovei, Sputnik.md.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
pensie nesimitita gheorghe balasoiu

Cea mai nesimțită pensie aparține unui fost șef comunist de pușcărie, și este de 79.000 lei!

Un medic de familie renunță la pacienții care refuză vaccinarea