in ,

Cutremurător: La Matei Balș pacienții nu mai au loc în saloane și primesc oxigen în paturi improvizate pe hol – FOTO&VIDEO

Terapia intensiva s-a mutat pe holuri la spitalul Matei Balș din Capitală.

O filmare făcută la spitalul Matei Bals arată cum pacienții stau pe holuri, pe scaune sau pe paturi de campanie, cu oxigen.

„Terapia intensivă s-a mutat pe holuri”, scrie chirurgul veterinar Constantin Vasile Ifteme pe Facebook.

„Cam asa arata holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este inspaimantator, nu mai au pe unde sa ii aseze, pacientii stau pe scaune la oxigen, sunt internati pe paturi de campanie. Terapia intensiva s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau sa va spun ce munca duc medicii, de dimineata nu i-am vazut sa bea un pahar de apa. Oameni buni trebuie sa intelegem ca sistemul sanitar nu mai are cum sa faca fata, cat de curand intra in colaps, daca nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme.

https://www.facebook.com/constantinvasile.ifteme/posts/3472042186205018

„Vedem o realitate a acestor zile și situația nu e numai la Matei Balș. În condițiile în care în Capitală avem în mod constant 1.500 de pacienți și, hai să facem un calcul, să ne gândim că 20 la sută dintre aceștia au nevoie de oxigen, au nevoie de un loc să se interneze, e clar că numărul de locuri pe care îl avem – și indiferent cât am reuși în fiecare zi să facem și asta se întâmplă și sâmbăta, duminica – nu este suficient.

Și atunci pacienții trebuie să fie ajutați. Până în momentul când reușim să-i transferăm în altă parte sau să facem locuri în spital, ei rămân în camera de gardă. E adevărat că primesc tratamentul cu oxigen, primesc tratamentul necesar, dar sunt imaginile pe care dvs. le vedeți. E, până la urmă, un lucru real”, a explicat, marți seara, la Digi24, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Avertisment dur: Mortalitatea va crește foarte mult. Decembrie va fi o lună în care vom plânge

Motivul pentru care Mihai Gâdea a plecat în timpul emisiunii sale de la Antena 3. Cine i-a luat locul?