in ,

Csaba Asztalos și CNCD recidivează! Codul Penal va fi amendat și își va schimba denumirea în Codul Etic al Bunului Cetățean sub guvernarea PSD

csaba asztalos și CNCD recidivează

Csaba Asztalos și CNCD recidivează după sancțiunea aplicată președintelui Iohannis în urma declarației așa – zis discriminatoare „Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA”. În dorința sa de a demonstra faptul că este de bună credință și că acțiunile forului pe care îl conduce nu sunt animate de resorturi politice, Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a luat recent o decizie cel puțin la fel de trăznită precum precedenta: va interzice folosirea sintagmei ”penal” în chiar denumirea ansamblului principalelor norme juridice care definesc infracțiunile și stabilesc sancționarea lor – Codul Penal al României. Aceeași soartă urmează să o aibă și Codul de Procedură Penală, Dreptul Penal ca disciplină studiată în facultățile de profil și chiar instanțele penale ce funcționează în întreaga țară.
Potrivit lui Asztalos, ”Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a considerat că utilizarea termenului „penal” în denumirea codexurilor legislative și procedurale reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnați, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată.”
Față de decizia CNCD, ministrul Toader Tudorel nu a prezentat încă public niciun comentariu, existând, însă, informații pe surse, potrivit cărora va cerere, în procedură de urgență, colegilor din Parlament, rebotezarea Codului Penal cu numele de Codul Etic al Bunului Cetățean sub guvernarea PSD, conținutul constitutiv al articolelor prevăzute, în prezent, în normativul cu pricina, fiind sortite să devină literă de lege pentru atitudinea și comportamentul social al populației, pedepsele urmând să fie transformate în premieri și bonificații.

csaba asztalos și CNCD recidivează

What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
rosal urziceni

Rosal Urziceni amendat cu un miliard de lei vechi pentru nereguli în gestionarea deșeurilor

APEL DE SELECȚIE SIMPLIFICAT – MĂSURA M7/6B – „Infrastructura în teritoriul GAL Naparis pentru înnoirea satului” Sesiunea 1/2018