in ,

COVID 19: Cele mai căutate suplimente pentru întărirea imunității

În ultima perioadă farmaciile sunt luate cu asalt de clienți care cumpără medicamente pentru imunitate, de frica infectării cu COVID 19. La mare căutare sunt Comprimatele care conțin zinc și vitamina D3.

Farmaciștii recomandă ca aceste suplimente pentru imunitate să se consume pe parcursul lunilor septembrie-aprilie.

Față de 2019, când clienții cumpărau astfel de medicamente doar în sezonul rece și doar când erau răciți, acum comportamentul s-a schimbat. La începutul pandemiei de coronavirus, cea mai căutată era Vitamina C, iar apoi s-au orientat către suplimente care conțin Zinc, Vitamina D3 sau Seleniu.

Imunologului american Anthony Fauci recomandă două vitamine pentru un sistem imunitar sănătos: vitamina D și vitamina C. Dacă aveți deficiență de vitamina D, aceasta are un impact asupra susceptibilității la infecție. Vitamina D este importantă pentru buna funcționare a sistemului imunitar și suplimentele cu vitamina D s-au demonstrat anterior că scad riscul infecțiilor virale ale tractului respirator.

 Vitamina C este un bun antioxidant. Vitamina C contribuie la apărarea imunității prin susținerea diferitelor funcții celulare ale sistemului imunitar. Vitamina C previne și trateză infecțiile respiratorii și sistemice, spun cercetătorii.

„În general, cel mai bun mod de a vă stimula sistemul imunitar este să dormiți bine și să faceți mișcare”, a mai explicat imunologul Anthony Fauci.


What do you think?

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Problemele de sănătate se țin lanț de Andreea Bălan. Artista, operată de urgență

Victor Slav a dezvăluit cum era sexul cu Bianca Drăgușanu. Cum decurgea preludiul dinaintea preludiului…