in

Ce spune Orban despre valul 3 al pandemiei

Este România pregătită pentru valul 3 al pandemiei?

Orban a spus, luni seara, întrebat dacă România este pregătită pentru valul 3 al pandemiei, că se fac eforturi constante și se achiziționează tot ce e posibil, însă există limite.

„Facem eforturi constante pentru a ne pregăti, pentru a face faţă şi mai bine. Practic, puteţi vedea că am făcut progrese. Sigur, nu pot să zic că sunt progresele chiar la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe toate liniile, și în materie de echipamente de protecție, în materie de aparate de diagnosticare Real Time PCR, acum am decis să achiziționăm și 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele de vârstnici, cămine de persoane cu dizabilități, centre de copii.

Încercăm și aici să creștem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide. În ceea ce privește creșterea capacității de tratare în scțiile de ATI vedeți, cu precizarea că nimeni nu ar fi crezut că aștăzi există în Terapie Intensivă aproximativ 1.180 și ceva de pacienți care beneficiază de tratament medical și creștem în continuare capacitatea de tratare (…) Sigur că avem o limită care este dată de limita de personal și de condițiile tehnice”, a spus Ludovic Orban.

Premierul este de părere că orice măsură care aduce noi restricții generează opoziție în societate, însă acestea sunt extrem de necesare pentru a nu se ajunge la o limită ce nu trebuie atinsă,

„Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii, fiind în campanie electorală, tocmai pentru că am considerat că este nevoie de noi restricţii pentru oprirea creşterii numărului de cazuri. (…) Am luat decizia de carantinare peste tot unde a fost nevoie”, a explicat premierul.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Medicul erou Cătălin Denciu are COVID-19. Acesta a mai fost infectat şi în aprilie cu coronavirus

România ar putea trece prin al treilea val epidemic. Ce spun specialiștii