in , , ,

Ce se știe până acum despre noua variantă de coronavirus din Marea Britanie

Regatul Unit a dat alarma pentru o nouă tulpină COVID-19 care este cu 70% mai transmisibilă decât variantele existente, determinând multe țări să oprească zborurile către Regatul Unit. Noua variantă nu ar fi mai letală decât cea de până acum și vaccinurile pregătite împotriva coronavirusului ar trebui să fie eficiente și în acest caz.

Noua tulpină a fost detectată pentru prima dată în septembrie. În noiembrie, aproximativ un sfert din cazurile din Londra erau cauzate de noua variantă iar în prezent aproape două treimi din cazuri.

Mutația face ca anticorpii din sângele supraviețuitorilor să fie mai puțin eficienți în combaterea virusului. Nu există dovezi care să sugereze că mutația face infecția mai mortală, dar acest lucru va trebui monitorizat. Cu toate acestea, simpla creștere a numărului infecțiilor ar fi suficientă pentru a provoca probleme spitalelor.

Vaccinurile existente împotriva coronavirusului, eficiente împotriva noii tulpini

Vestea bună este că toate cele trei vaccinuri majore dezvoltă un răspuns imun împotriva tulpinii.

Vaccinurile antrenează sistemul imunitar pentru a ataca mai multe părți diferite ale virusului, astfel încât, chiar dacă o parte a acestuia a suferit mutații, vaccinurile ar trebui să funcționeze în continuare.

Noua variantă dovedește că virusul continuă să se adapteze pe măsură ce infectează tot mai mulți oameni. Virusul va fi probabil capabil să genereze mutații care să scape de vaccin. Acest lucru ne-ar pune într-o poziție similară gripei, în care vaccinurile trebuie actualizate periodic.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Zilele libere din anul 2021: calendarul complet

Când se vor putea întoarce elevii la școală?