in

Ce avem voie să facem de Revelion 2021? Arafat: „La miezul nopții ieșim pe balcon, ne uităm pe geam”

Sărbători în pandemie! Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de Revelion 2021, prin permiterea circulației până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, susţine că regulile pentru stoparea epidemiei de COVID-19 care sunt în vigoare nu vor fi înăsprite. Întrebat totuși ce vom face la trecerea dintre ani, el a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

“Eu ştiu că nu avem intenţia, la acest moment, să modificăm regulile şi nu ştiu de o discuţie de a modifica regulile, la acest moment, şi este logic. Pentru că eu înţeleg HoReCa că vrea până la ora 1:00, dar este exact situaţia care o să facă oamenii să meargă la petreceri şi peste tot, la lucruri care sunt greu de controlat şi să se infecteze. Deci eu înţeleg HoReCa, situaţia lor financiară, dar în acelaşi timp ei trebuie să înţeleagă că astfel de recomandare poate că nu este foarte bună pentru populaţia care va merge în astfel de locaţii. Deci eu, din ce pot să vă spun la acest moment, regulile care au fost aprobate, ele rămân”, a susţinut Arafat la Digi24.

Secretarul de stat din MAI a menţionat că de Anul Nou nu vor fi petreceri sau concerte.

“Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor, unii sunt convins că vor coborî în faţa blocului, dar va trebui să fie cu mască, pentru că asta este regula în spaţiul public. Dar nu petreceri şi nu concerte şi aşa mai departe. Acest lucru se ştie că nu va fi posibil”, a menţionat oficialul.

În privința celor care au rezervări la munte, Raed Arafat a spus că „soluția cea mai onorabilă” este ca cei care vor să petreacă Revelionul 2021 este „să ducă mâncarea în cameră, ca și cum ar fi acasă”, pentru a nu exista contact „intens” între persoane în sălile de evenimente.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

„Mâncătorul de femei” face greva foamei! Vasile Lavric este suspectat că și-a ucis 4 iubite

Ionuț Belei, marele câștigător al sezonului 8 Chefi la cuțite. A luat premiul de 30.000 de euro – FOTO