in

Banalul publicitar: Despre culmea cutremurului și cine se mai nevoieşte azi prin clopotniţe

clopotnițe

Mesajul alăturat ne-a adus aminte de un banc -“Ştiţi care-i culmea cutremurului? Să urci în bloc cu liftul şi să cobori cu tot cu scară”. Nu ştim unde a fost imortalizat instantaneul şi nici în ce circumstanţe dar, chiar dacă focarul seismic Vrancea e destul de neliniştit în ultima vreme, tot nu ne putem gândi că anunţul ar putea avea legătură totuşi cu cutremurul. Mai curând pare pus undeva la Casa Poporului, fiindcă numai acolo, de cât s-au îngrăşat malacii ăia de parlamentari, pot coborî etajele în pământ peste noapte.

culmea cutremurului

Banii n-au miros, doar clopotnițele, câteodată…

În limbajul bisericesc se spune că “monahii se nevoiesc prin mănăstiri”, în sensul că duc o viaţă plină de privaţiuni, renunţând la toate plăcerile materiale. Nu acelaşi lucru se poate spune însă şi despre anumiţi enoriaşi care bagă atât de mult la ghiozdan încât îi apucă să se “nevoiască” pe unde pot. Chiar şi în clopotniţă, ca în cazul de faţă. Presupunem că taica părintele nu a fost deloc încântat de ce a găsit în clopotniţă şi de aceea i-a şi blestemat pe făptaşi. Prea sfinţia ta, poţi să-i blestemi cum vrei, dar pentru nimic în lume să nu le spui “Dar-ar pântecăraia peste voi!”.

clopotnițe

What do you think?

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Pesediștii se alătură protestatarilor din Piața Victoriei

Pesediștii se alătură protestatarilor din Piața Victoriei: ”Am auzit că Soros plătește 200 de lei pentru fiecare oaie prezentă!”

ialomita

Drumuri închise. Ialomița – pe aici nu se trece!