in

Apele magice, unice în lume, de la Băile Govora

Băile Govora este una din cele mai bogate staţiuni din România şi Europa în apele iodurate şi bromurate de origine organică. Stațiunea se află pe picior de egalitate cu locații balneare de renume mondial ca Bains, La Bonzboule (Franţa), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).

Factorii naturali de cură

 • La Govora, mai mult decât oriunde, vindecarea vine prin apă. Aici, factorii naturali de cură sunt ape minerale de mare concentraţie iodurate şi bromurate, sulfuroase,
 • ape sulfuroase, hipertone
 • ape bicarbonate, sulfuroase, sodice, calcice hipone
 • ape minerale pentru crenoterapie
 • climat continental cu influenta mediteraneana, umiditate relativ constanta, temperaturi fara valori extreme si usoara incarcare cu polenuri

 Istoria sănătății a început în 1874

Vindecarea grație apelor de la Băile Govora a început în anul 1874, odatpă cu primele lucrări de foraj. În anul 1887 a fost construit primul stabiliment balnear datorat dr. Zorileanu, pentru ca în anul 1914 să fie inaugurat primul hotel cu baza terapeutica din România, Hotelul Palace.

La Băile Govora, cele 3 tipuri de ape minerale existente sunt folosite pentru tratament astfel:

 Cura externă

 • ape minerale de mare concentrație, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone;
  • ape minerale sulfuroase hipotone;
 • Cura internă
  • ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone.

Stațiunea Băile Govora este cunoscută și pentru varietatea și caracterul terapeutic al proprietăților apelor. Este singura stațiune din țară cu ape minerale ce au o compoziție chimică diferențiată: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice și magneziene.

Te invităm la vindecare! Poți profita de pachetul ”Vindecare hibernală”, care conține 5 nopți de cazare cu demipensiune,, 15 proceduri terapeutice, acces nelimitat la SPA, la prețul de 1070 lei loc în camera dublă.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

7 idei practice pentru a controla și a combate frica

rares bogdan

Rareș Bogan și Orlando Teodorovici, joc magistral în telenovela ”Boul și magarul”!