in ,

Andrei Caramitru, croșeu la mustața lui Tudor Gheorghe: ”Faci propaganda pro-comunism și Ceaușescu!”

tudor gheorghe andrei caramitru

Tudor Gheorghe este un artist urias, polivalent, al carui talent si a carui performanta sunt greu de egalat.

Daca insa ar renunta la comentariile haluciante prin care, intre doua melodii, elogiaza binefacerile comunismului ar fi poate chiar un om de cultura cu care s-ar mandri si cei ale caror rude au murit la Revolutia ANTI-COMUNISTA din decembrie 1989.

Dupa incheierea turneului ”Degeaba 30”, prin al carui nume artistul vrea sa ironizeze inutilitatea schimbarii de oranduire din ´89, au aparut si voci mai tinere care-l admonesteaza pentru teoriile lui colhoznice, exact cum a facut-o si bietul sau tata. Inainte sa plece sus, la 92 de ani, Ilie Tudor, fost detinut politic, si-a renegat fiul pentru prietenia lui cu Antena 3 si cu Dan Voiculescu.

Zilele astea, mai tanarul Andrei Caramitru, ii atrage atentia indragitului rapsod ca de ”slutenia democratiei” se bucura si el cand, dupa ce face profit cu spectacolele sale, isi permite sa mearga in vacante exotice, sa vorbeasca orice, fara teama ca-l va ridica Militia asa cum a patit-o  cand erau comunistii lui dragi la butoane.

„Înțeleg ca Tudor Gheorghe – un cântăreț altfel foarte talentat – face propaganda pro-comunism și Ceaușescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba. Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum stă treaba:

– e mai bine acum pentru că avem ce mânca

– e mai bine acum pentru că nu e frig în case și e lumină pe străzi noaptea

– e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici ca într-o pușcărie

– e mai bine acum pentru ca suntem liberi să vorbim și să votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să și facă ceva pentru noi.

– e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private și – dacă nu ne convine – putem schimba locul de muncă sau sa începem o afacere. Nu suntem obligați să lucrăm toată viața la uzina IMGB, de exemplu, sau la CAP-ul sătesc

– e mai bine acum pentru că putem asculta orice muzică, vedea orice film, citi orice carte. Nu doar ce ne dă tătuca ca propagandă.

E mai bine și pentru tine domnule cu mustață și ghitară. Că faci bani frumoși din spectacolele tale nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Și înțeleg ca îți place să mergi în vacanțe în străinătate.

Mulți ticăloși și ipocriți în țara asta….”, și-a incheiat Caramitru prelegerea.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
profesoara slobozia povestea povestilor2

O profesoară din Slobozia le-a predat elevilor într-un mod inedit ”Povestea Poveștilor” de Ion Creangă!

oi inecate port constanta

În magazinele arăbești a apărut pastrama făcuta din cele 14000 de oi înecate în Portul Constanța!