in ,

Alexandru Rafila: Sezonul gripal va începe în ianuarie 2021

Măsurile individuale de protecție în contextul Covid au determinat întârzierea sezonului gripal. Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.

Profesorul Alexandru Rafila susține că sezonul gripal va începe în ianuarie și va avea intensificări în februarie – martie.

Întrebat dacă au fost deja raportate suprapuneri de cazuri gripă / coronavirus, Alexandru Rafila a spus că nici în România, dar nici în Europa nu există cazuri.

Este o întârziere a sezonului gripal în acest moment, din fericire. Acest lucru se datorează în bună măsură protecției individuale, ceea ce a adus la diminuarea circulației virusului gripal. O circulație mai intensă a virusului gripal probabil că va fi undeva în luna ianuarie, după părerea mea”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Campanie de vaccinare gratuită

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Inna și Deliric, imagini obraznice de la piscină: „Stai puțin, cine e acolo?” – FOTO

Firea, locul 1 pe lista candidaților PSD la Senat! Streinu-Cercel, pe 2 – VIDEO