Bucătăria mexicană este în prezent una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate bucătării din întreaga lume, mai ales de pasionații de mâncăruri picante.
Preparate culinare specifice bucătăriei mexicane pe care să le încerci:
Una dintre cele mai cunoscute rețete culinare asociate bucătăriei mexicane este tacos, un preparat extrem de gustos, care constă într-o tortilla de porumb și un amestec de legume, condimente și diferite tipuri de carne: pui, vită, creveți, vegetarian sau vegan.
Celebrul sos mexican guacamole preparat din avocado, alături de ceapă, ardei gras, coriandru și suc de lămâie, face echipă perfectă cu o porție de nachos crocanți din făină de mălai, fiind o opțiune ideală pentru un aperitiv sau ca o gustare.
Vestita quesadilla, preparat specific bucătăriei mexicane. Extrem de versatilă, quesadilla preparată din pastă de fasole neagră, legume prăjite, nelipsitul cașcaval și servită alături de sosul de salsa este ideală pentru orice moment al zilei.
Un alt preparat tradițional mexican pe care trebuie să îl încerci cu această ocazie este burrito, a cărui formă seamănă cu binecunoscuta shaorma, însă ingredientele sunt destul de diferite.
Foarte iubit de mexicani, fajita este un preparat cu o lungă existența în gastronomia mexicană, care te va cuceri cu siguranță cu amestecul său de gusturi. De obicei este preparat cu carne de pui, ardei verde și roșu copt, brânzeturi, porumb, sos dulce sau picant și lipie.
Enchilada este un preparat tradițional mexican al cărui nume tradus – acoperit cu sos iute, sugerează instant aroma sa puternic condimentată. În prezent, există numeroase versiuni ale acestei rețete.