in , ,

Măsuri speciale la METROU pentru prevenirea supraaglomerării: limitarea accesului în stații

Conducerea metroului a anunţat mai multe măsuri ce au început să fie aplicate pentru prevenirea supraaglomerărilor și limitării riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus.

Personalul Metrorex care supraveghează accesul, conductorii trenului și alți angajați au sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a stațiilor.

„Pentru evitarea situațiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumați în vederea păstrării distanței fizice. În vederea luării de măsuri operative, posibilele situații de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societății și Poliției Metrou”, spun reprezentanții Metrorex.

Personalul Metrorex are sarcini de îndrumare și informare a călătorilor prin stațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute și de atenționare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanțarea și de a purta corect masca de protecție.

În cazul în care apar situații precum urgențele medicale în trenurile de metrou, personalul medical care intervine va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situația o permite.

Limitarea accesului în stațiile de metrou, când situația o impune

Paza stației, susținută de Poliția Metrou și alte forțe de ordine publică, vor limita, accesul călătorilor în stațiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării. 

Personalul instituției va sprijini Poliția Metrou, care patrulează în stațiile de metrou și intervine punctual împreună cu Jandarmeria, ISU și alte organe de ordine publică abilitate, în funcție de situație.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că a condus beat o mașină

Cele mai renumite rețete mexicane. Savuros, condimentat și aromat – FOTO