in ,

15 iunie 2020 – Iliescu audiat în dosarul returnat!

ilici miner

La 30 de ani de la Mineriada din 1990, într-un gest simbolic, de solidaritate cu cei care încă nu au obosit să aștepte judecarea vinovaților pentru mascarul din Piața Universității, magistrații Parchetului General i-au făcut o surpriză deloc plăcută lui Ion Iliescu, chemându-l la procuratură, pe 15 iunie, pentru câteva autografe oficiale.

Extrem de deranjat de gluma partizană a procurorilor, făcută în condițiile în care, pe 8 mai 2019, la aproape doi ani de la trimiterea în judecată, dosarul mineriadei a fost desființat de Înalta Curțe de Casație și Justiție și returnat Patrchetului General pentru refacere, la finalul zilei Iliescu a chemat în fața instituției de această dată nu minerii, ci intelectualii din presă, pentru a le dezvălui stenograma dialogului avut cu magistrații.

Iată și cum a decurs discuția dintre Ion Iliescu și procurorii Parchetului General:

Ion Iliescu: Bună ziua, tovarăşi!

Procuror: Să trăiţi, domnule Iliescu! Noi, tovarăşi?!

Ion Iliescu: Da, voi! Pentru că vă comportaţi întocmai ca procurorii abuzivi ai regimului comunist de tristă amintire! Ce sunteţi aici, parchet stalinist??

Procuror: Domnule Iliescu, v-am chemat deocamdată la o cafea de vorbă şi să mai schimbăm unele impresii despre dosar. Ştiţi cum procedăm, că nu-l redeschidem pentru prima dată!

Ion Iliescu: Păi da, cum vine unul la Putere, cum îl cercetează pe Ion Iliescu pentru 13-15 iunie ’90! Faceţi toţi capital politic pe seama mea, impertinenţilor!

Procuror: Noi nu, executăm doar ordi… mă scuzaţi… cursul firesc al acestui dosar care a devenit un fel de cărămidă la baza justiţiei postdecembriste. Serviţi o cafea?

Ion Iliescu: Poate o serviţi voi şi eu o beau, folosiţi corect limba română, nu sunteţi parchetul din Bonn! Un ceai negru rusesc, vă rog.

Procuror: Nu cred să avem, unul indian nu merge?

Ion Iliescu: Baţi cumva ceva apropouri cu asta? Să nu fii obraznic cu mine, că nu ne-am tras de şireturi amândoi în armată!

Procuror: Nici n-am făcut armata, domnule Iliescu, sunt prea tânăr pentru aşa ceva…

Ion Iliescu: Nici eu n-am făcut-o, dar am luptat toată viaţa pe meterezele adevăratului socialism ştiinţific, total opus aberaţiei comuniste! Zi să vină ceaiul!

Procuror: Un ceai dublu la domnul Iliescu, oaspetele nostru de onoare! Văd că sunteţi foarte pornit azi contra comunismului, eu auzisem altceva din presă şi din ce vorbeşte lumea.

Ion Iliescu: O anumită parte a presei, vrei să spui, iar lumea în România vorbeşte fiecare cum îl taie capul, fără disciplină. N-ai urmărit lucrările Congresului acela vechi, unde am înfierat cu mânie, într-un glas, ororile dictaturii comuniste?

Citește întregul articol în Academia Cațavencu!

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
fire stingator troleu

Firea rezolvă problema incendiilor: stațiile STB vor fi dotate cu extinctor obligatoriu!

Pay-Per-Click-Advertising

Trei motive pentru care promovarea Pay Per Click este soluția salvatoare pentru afacerea ta!