in

Youth Upgrade

Asociația Taxiul cu Bomboane vrea să ajute tinerii din zona rurală să își faciliteze accesul pe piața muncii, în perioada 24 septembrie – 19 octombrie 2018, în cadrul proiectului „Youth Upgrade”, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, ce se desfășură atât în București, cât și în Ialomița. Partener al acestui proiect este Asociația Alternative Free Education and Learning Society – Alt Fel din Ialomița.
Prin intermediul proiectului, Asociația Taxiul cu Bomboane vrea să crească în rândul tinerilor calitățile vieții personale și profesionale, acesta făcând parte din domeniul educației. Un număr de 80 de tineri pot participa la acest proiect, ce au domiciliul în Ilfov, Ialomița și Giurgiu și cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Totodată, la acest proiect pot participa și tineri care aparțin unor grupuri vulnerabile, precum tineri cu dizabilități, tineri NEEts, tineri fără părinți etc.
Participanții vor lua parte la două ateliere în cadrul proiectului. La Atelierul de Managementul Carierei (3 zile) tinerii vor învăța să își întocmească un plan de carieră: realizarea și adaptarea CV-ului în funcție de locul de muncă la care aplică, participarea la interviu, citirea corectă a unui contract de muncă, cum să lucreze în echipă etc. Aceste noțiuni vor fi însoțite de exerciții practice. Competențele sunt completate de Atelierul de Managementul Financiar (2 zile) prin intermediul căruia tinerii vor învăța principii de bază financiare și prin exerciții practice își vor manageria veniturile, cheltuielile și economiile cât mai rațional.
Cele două ateliere vor fi finalizate cu un seminar, în urma căruia vor fi fixate cunoștințele dobândite de doi speakeri care sunt un exemplu pentru reușita profesională și personală și pentru modul în care au evoluat.
Participanții se pot înscrie la curs prin completarea formularului de pe pagina de Facebook a Asociației Taxiul cu Bomboane: https://docs.google.com/forms/d/15dtxZemA20mQkYguYP_SSO9T-niwnQFiQKaEO9Ggsh0/edit.
Cursurile din București, cât și din Ialomița din cadrul proiectului „Youth Upgrade” vor fi susținute de către un trainer specializat, la Colegiul Tehnic Energetic, Str. Alee Podul Giurgiului nr. 5, Sector 5, București, respectiv la Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” Urziceni, strada Panduri, județul Ialomița.
Asociaţia Taxiul cu Bomboane a pornit la drum în anul 2016, continuând inițiativa taximetristului Ion Cristian Roman, care a dorit să transforme o simplă călătorie prin Bucureşti într-una specială. Clienţii primeau o bomboană, o melodie frumoasă sau mici istorii interesante despre locuri din Capitală. Mai apoi s-a hotărât să se implice activ în comunitate, în special în educația copiilor și a tinerilor. În fiecare săptămână ajungea la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Sklowska Curie” cu cărţi şi jucării.
Ion Cristian ROMAN
Director Asociația Taxiul cu Bomboane
Mobil: 0755044247

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Școală avem la Urziceni. Îngrijitori și profi de gramatică ne-ar mai trebui…

Întreprindere Individuală – Ofertă vânzare dovleci pentru plăcintă soiul Butternut