in ,

Vitamina D introdusă în lapte și pâine scade riscul de infectare cu COVID-19

Suplimentele cu vitamina D sprijină sistemul imunitar în lunile reci. În lipsa ei, organismul este mult mai predispus la infecţii. Astfel, specialiştii cer autorităților să adauge vitamina D în compoziţia alimentelor de bază precum pâinea şi laptele.

Practica introducerii de vitamine în compoziţia alimentelor de bază şi accesibile este des întâlnită în ţări precum Finlanda, Suedia, Australia şi Canada. Acum, britanicii vor să introducă vitamina D în alimentele de bază pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV.

Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă, în Marea Britanie, este îmbogăţită cu un complex de vitamina B. Un studiu realizat în anul 2019, de Universitatea din Birmingham arată că numărul persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Nicolae Botgros, la reanimare! Dirijorul este infectat cu COVID 19. Starea este gravă

Rafila: “În două săptămâni vom depăşi 10.000 de cazuri de infectări cu coronavirus