in

Urziceniul se alătură ”Marșului pentru Viață”

marsul pentru viata urziceni

Protopopiatul Urziceniului, sub patronajul Episcopiei Sloboziei și a Călărașilor, organizează la finele săptămânii viitoare cea de a patra ediție a ”Marșului pentru Viață”. Intitulată ”Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”, manifestarea va avea loc în municipiu sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 15,00 și va debuta cu un marș al celor ce vor fi prezenți la eveniment, desfășurat pe Calea București, traseul dintre rondul aflat în Centrul Vechi și Catedrala ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Marșul va fi urmat de un program cultural susținut de Grupul de cateheză ”Vlăstare Ortodoxe” și de un atelier al Cercului de Pictură ”Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni. Pentru cei mai mici dintre participanți vor fi organizate un concurs de desene pe asfalt și o suită de jocuri cu caracter interactiv în amplasamente din vecinătatea Catedralei.

”Marșul pentru viață” își propune nu doar să promoveze valorile fundamental – creștine ale familiei ci și să ofere posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

”Proiectul  de  țară  vital  al  românilor este responsabilizarea societății față de darul vieții, înfăptuit concret prin sprijinirea femeilor în criză de sarcină și a copiilor lor.  Fiecare persoană poate să ajute o femeie în criză de sarcină. Experiența celor care s-au implicat arată că sprijinul din partea tatălui copilului, a unei prietene, a unui psiholog sau a unui cleric poate face diferența între avort și nașterea copilului. Tristă realitate a prezentului, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe nevinovate care nu se poate apăra. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că, astăzi, familia se confruntă adesea cu violenţa domestică, divorţul, avortul, abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor vârstnici şi bolnavi de către copii, delincvenţa juvenilă, indiferenţa faţă de suferinţa altora, suicidul, dorinţa de câştig material imediat şi cu orice preţ, alcoolismul şi drogurile  etc. Biserica Ortodoxă Română binecuvântează şi încurajează adopţia şi îndeamnă parohiile să ajute familiile cu mulţi copii vulnerabile social și, totodată, să susțină educarea tinerei generații în spiritul valorilor familiei creştine tradiţionale şi să apere permanent darul vieţii umane”, a declarat, în legătură cu resorturile morale ale organizării ”Marșului pentru Viață”, părintele protopop al Urziceniului, Aurel Berbec.

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
Urziceniul obiectiv turistic

Urziceniul ca obiectiv turistic

ialomita vechilul cu biciusca

Ialomița, vechilul cu biciușcă și morarul cu vipușcă