Sfinții Mihail și Gavril sunt cinstiți în fiecare an pe aceeași dată, pe 8 noiembrie. Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela sunt cele mai populare nume care se sărbătoresc de Sfinții Mihail și Gavril 2020.
Tort crocant cu nuci, migdale şi alune
Acest tort aromat ar putea să fie desertul ideal pentru o aniversare. E simplu de preparat și foarte gustos!
INGREDIENTE:
Blat
250 g nuci şi alune, migdale
40g unt topit
3 linguri zahar
1 vârf de sare
250 g biscuiţi
Cremă
200g zahăr
3 albuşuri
200 g unt
3 linguriţe de apă
200 g cacao
Cum se prepară blatul:
Cuptorul se pregăteşte la 180 grade C şi se pregăteşte o formă rotundă de tort. Se amestecă biscuiţii cu nucile, alunele, migdalele, zahărul şi sarea până când se obţine o compoziţie granulată. Separat se amestecă compoziţia cu untul topit până se umezeşte în totalitate.
Se unge forma de tort cu unt şi se aşază compoziţa în formă, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute la 180 grade C. La final se scoate blatul şi se lasă să se răcească.
Cum se face crema:
Pentru a pregăti siropul se pune o cratiţă la foc mic în care se topesc 100g zahăr cu o lingură de apă. După ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge.
Apoi se bat spumă albuşurile împreună cu zahărul rămas. Peste spumă se toarnă uşor siropul fierbinte şi se mixează până când amestecul se răceşte. Apoi se adaugă untul cu ajutorul mixerului şi praful de cacao şi crema va fi gata. Pentru decorarea tortului se pune crema peste blatul copt şi se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.