in , ,

Scandal printre ”salvatorii României”: După ”rusificarea lui Barna” urmează ”baronizarea USR”?

barna rus

Scandal mare în USR pe marginea întocmirii listelor pentru alegerile parlamentare, fapt care, în opinia fostului consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, amenință să trimită formațiunea de așa-zisă dreaptă politică spre un colaps inevitabil.

” Va explic mai jos mecanismul de baronizare totală a USR, pentru că asta e problema”, este preambulul unei postări pe Facebook prin care Andrei Caramitru dezvăluie noile comportamente apte să ducă la disoluția formațiunii.

”Pentru o filiala in care șeful e din tabăra Barna, procedura e așa:- nu lași membrii sa voteze direct. Ci faci un sistem prin care membrii aleg delegați care doar aia pot vota lista – seful de filiala alege delegații controlați, care știe sigur ca vor vota cum vrea el. Lista de delegați “corectă” este comunicată agresiv membrilor. Se Votează lista in bloc – daca sa zicem 40% din membri Votează lista asta (si ai 40% sigur, ca șeful de filiala controlează cine intra sau nu ca membru) – toți din lista de delegați au 40% din voturi. Ceilalți membri, care nu sunt in schema, Votează liber. Însă nu exista nici o șansa sa își impună nici măcar un membru printre delegați (ar însemna ca un delegat independent a luat 41 de voturi din cei 60 de votanți liberi, ceea ce statistic e foarte greu). Si chiar dacă câțiva reușesc, sunt minoritari printre delegați deci nu contează. Dacă ești intr-o filiala care nu e baronizata, unde oamenii Votează liber, nu pe liste. Si candidații nu ies cum trebuie. Intervine comisia de arbitraj (impusă de echipa Barna) care ii descalifica si Biroul National ii scoate total de pe lista, oricare ar fi votul membrilor (cu o majoritate de un vot, ca atâta are Barna). Scoate pe toți pana rămân pe locuri eligibile doar cei din tabăra Barna. Rezultatul e clar. Rămân doar oameni obedienti si controlabili pe locurile eligibile din parlament. Neica nimeni. Fix ca politrucii no name de pe la PSD sau PNL. Exista totuși o diferența. PSD si PNL sunt mai inteligenți. Nu dau afara brutal zeci de oameni cunoscuți si cu tracțiune. Țin o balanța între facțiuni. Pentru ca o eliminare in masa duce la colaps- scandal si multi votanți care se revolta. Si scazi masiv la alegeri (fix ce s-a întâmplat cu PNL după ce Crin Antonescu a făcut epurări si decizii aberante). Știm cu toții ce s-a ales de Crin. E șomer. Barna ar trebui sa mai si citească si sa mai si gândească. Ca viitorul lui si-l scrie acum. Si e foarte sumbru”, dezvăluie Andrei Caramitru.

În luna iunie a acestui an, fostul consilier al lui Dan Barna îl acuză pe liderul USR că își asumă poziții ale PSD și propagandei ruse. Caramitru enumera, tot într-o postare pe Facebook, câteva episoade, precum: criticarea lui Iohannis de către Barna, în chestiunea jocului geopolitic al Ungariei și Rusiei; sau refuzul de a vota Strategia Națională de Apărare a Țării.

”Dl Barna joacă un joc periculos. Mai nou centrează ca să dea cu capul PSD şi să înscrie. Problema e că totul se va măsura în vieţi de oameni şi un val doi care ne aruncă în haos economic şi mai mare. Eu mă întreb aşa. Cum se poate ca dl Barna să ia următoarele poziţii ale PSD şi ale propagandei ruseşti???

– de ce atacă preşedintele când a reacţionat la jocul geo-politic al Ungariei şi Rusiei? Cu fix aceleaşi cuvinte ca şi PSD?

– de ce spune că nu va vota strategia de apărare care menţionează clar pericolul Rusiei?

– de ce copiază fix argumentele jalnice ale PSD ca să blocheze continuarea stării de alertă?

Cine câştiga din toate astea? Noi? USR? Jalnic. Bine că mi-am dat demisia de acolo din USR şi am plecat acum mult timp. Jalnic. Membrii USR trebuie să se trezească – Nu se mai poate aşa ceva”, suna semnalul de alarmă al lui Andrei Caramitru, care concluziona într-o notă acută: ”E o ruşine prea mare”.

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
firea

Firea nu rămâne ”fără coledzi”: e locul 1 pe lista candidaților PSD la Senat!

palada babanu

Palada, prins beat la volan! L-a trădat faptul că vedea dublu procentele PSD la alegeri?