in ,

Ora de iarnă 2020: când și cum se schimbă ora?

Ora de iarnă 2020: Schimbarea orei se apropie! Sistemul orei de iarnă şi de vară este încă în vigoare și presupune  o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă.

Ora de iarnă 2020: Trecerea la ora de iarnă 2020 se va face în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 24 spre 25 octombrie, când ora 4:00 va deveni ora 3:00. Este noaptea în care, se spune, „dormim mai mult”, ziua de 25 octombrie fiind cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore.

Ora de iarnă 2020: Începând cu anul 2021 s-ar putea renunța la schimbarea orei în funcție de sezon, iar țările care doresc să mențină mereu ora de vară vor trebui să facă această modificare în ultima duminică din luna martie 2021, în timp ce statele care doresc să rămână mereu la ora standard de iarnă vor face ultima modificare în ultima duminică din octombrie 2021.

Care sunt efectele negative ale acestei schimbări sezoniere

Ora de iarnă 2020: Efectele aceste tranziţii se pot observa la unele persoane, astfel printre probleme se evidențiază insomnia, starea de oboseală, durerea de cap, anxietatea, depresia, modificarea apetitului, apatie, risc crescut de accident vascular cerebral din cauza creșterii nivelului de cortizol.

Ora de iarnă 2020: Categoriile de risc (vârstnicii, persoanele cu boli cronice, persoanele cu probleme psihoemoționale) suportă mai greu trecerea la ora de iarnă. Această schimbare de oră vine aproape simultan cu frigul și lumina difuză. Întâmpinaţi de toţi aceşti stimuli indivizii devin trişti, lipsiţi de vitalitate sau irascibili.

Ora de iarnă 2020: Adaptarea organismului la trecerea la ora de iarnă poate dura până la câteva săptămâni.

What do you think?

Written by Cristiana Trifu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
loredana

Loredana Groza, anunț șoc: ”Nu mă mai dezbrac 24 de ore pe Instagram, pentru a ajuta la strângerea de bani în scopuri caritabile!”

mircea-draghici

Drăghici, fostul trezorier PSD, condamnat la 5 ani de închisoare!