in

One Way to Inspire: A fost dat startul înființării bazelor de date geospațiale și utilizării lor în activităţile administrative

Peste o sută de reprezentanți ai administrațiilor locale și instituțiilor deconcentrate din județul Constanța au participat miercuri, 10 iulie, la evenimentul “One Way To Inspire”. Specialiștii în Sisteme Informaționale Geografice (GIS) le-au explicat invitaților avantajele acestui sistem centralizat care este acum aplicat în domenii diverse de la sistemele de navigație instalate pe autoturisme la analizele privind infracționalitatea urbană, răspândirea bolilor, cercetările arheologice sau alegerea locurilor optime pentru amplasarea marilor centre comerciale.

În premieră la Constanța, “One Way To Inspire” a promovat în rândul administrațiilor locale și instituțiilor deconcentrate nevoia stringentă a implementării unui concept unitar de culegere, gestionare și analiză a unor date extrem de importante în activitatea pe care o desfășoară. Evenimentul a debutat la ora 14:30 la Hotel Ibis, Sala Ovidiu. Specialiști dar și reprezentanți ai administrațiilor locale și instituțiilor deconcentrate au evidențiat aplicat utilitatea Directivei Europene Inspire și a Sistemului Informatic Geografic (GIS), două componente vitale ale conceptului promovat.

“Evenimentul este dedicat lansării unui proiect care se dorește să însemne startul înființării bazelor de date geospațiale și utilizării lor în modul cel mai eficient pentru desfășurarea activității administrative de orice natură. Pe scurt, ne dorim să-i inițiem pe invitații noștri, care începând de acum sperăm să ne devină parteneri în folosirea sistemelor informaționale geografice. Având în vedere faptul că unele primării nu au reușit să contracteze execuția cadastrului sistematic prin PNCCF ne-am gândit că o soluție eficientă ar fi să promovăm un pachet integrat de patru servicii: GIS (sisteme informaționale geografice), RENS-RAN(registrul electronic al nomenclaturilor stradale și registru agricol național, INSPIRE(directiva europeană privind gestionarea comună a bazelor de date geospațiale) și PNCCF(programul național de cadastru și carte funciară) care să poată fi atractiv și pentru prestatori, dar mai ales să însemne un sprijin determinant în luarea unor decizii rapide și bazate pe informații corecte și complexe la nivel de conducere administrativă. De asemenea, nu este deloc de neglijat faptul că în această variantă de achiziție a serviciilor, costurile vor fi mult reduse deoarece o parte dintre activitățile desfășurate de către prestatori sunt comune pentru fiecare din cele patru componente ale pachetului dar vor fi plătite o singură dată: măsuratori, planuri, identificare proprietari sau chiar identificare număr poștal”, a declarat, în debutul evenimentului, reprezentantul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Marian Mazilu.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Fraudă electorală în Manasia! Buletinul unui român din Madrid a votat de capul lui lângă Urziceni!

Parchetul Urziceni, controlat de Ministrul Justiției la inițiativa deputatului Tinel Gheorghe!