in ,

Două asistente și o infirmieră, infectate la Spitalul din Urziceni! Numărul cazurilor de coronavirus în municipiu se apropie de 50!

asistenta urziceni

Alte trei cadre medicale ale Spitalului Urziceni au fost internate la Institutul Național de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, după ce au fost testate pozitiv cu coronavirus în cursul zilelor de 4 și 5 mai. O infirmieră și două asistente de la Secția de Interne, cea în perimetrul căreia este amenajat izolatorul pentru suspecții de Covid de la Spitalul Urziceni, au fost depistate ca fiind infectate cu SARS-COV-2, alte rezultate ale testărilor ce au avut ca subiect personalul medical din Spitalul municipal Urziceni fiind așteptate în cursul zilei de azi.

Astfel, numărul cadrelor medicale infectate în unitatea spitalicească ce așteaptă, încă, de la Minister, decizia de transformare în spital suport pentru Covid, a ajuns oficial la 6. O asistentă și o infirmieră au fost depistate pozitiv cu coronavirus în penultima zi a lunii aprilie, primul caz de infectare în rândul personalului medical – o infirmieră din Jilavele – înregistrându-se pe 4 aprilie, la o zi după ce 30 de medici, asistente și infirmiere, adică întreg personalul medical care, pe durata internării în cadrul Spitalului Municipal Urziceni, a intrat în contact cu pacienta de 62 de ani decedată la Spitalul Județean Slobozia la o zi după ce aceasta fusese confirmată cu coronavirus, a fost supus testării pentru determinarea potențialelor infectări cu SARS-COV-2.

Practic, de astăzi, numărul infectărilor cu coronavirus în Urziceni se apropie vertiginos de plafonul de 50 de cazuri, în condițiile în care, adăugând și cele peste 60 de cazuri de infectare de la Bărbulești, ar rezulta că cele două localitați din nordul județeului dau 45% din totalul statisticii ialomițene privind infectările cu coronavirus, total care, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ajunsese în data de 5 mai la 244 de persoane.

What do you think?

Written by Eugen Cismasu

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
barbulesti ialomita

Urziceni și Bărbulești, peste 100 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate!

urziceni

Coronavirus: Urziceni – 54 de cazuri, Bărbulești – 71!