in , ,

Dăncilă îl ”face de râs” pe Iohannis: ”A inventat cuvântul giroscop”

dancila giroscop

Ex – premiera de carton a lui Dragnea, Viorica Dăncilă, s-a dat din nou în spectacol la tv, acuzându-l marți, la emisiunea “Studio Politic” de la Digi24, pe preşedintele Klaus Iohannis, de faptul că ar fi introdus ”cuvinte noi în vocabularul limbii române”, cum ar fi cuvântul „giroscop”.

Anca Suciu, jurnalist Digi24: PSD vă poate reproșa acum greșelile gramaticale în vreun fel, greșelile de imagine, faptul că ați adus o imagine greșită PSD?

Viorica Dăncilă: „Nu cred că poate face PSD aceste reproșuri. Să ne uităm la declarațiile liderilor politici de la alte partide, la cele ale doamnei ministru al Educației, care e profesor de Română, eu sunt inginer, să ne uităm la declarațiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române„.

Anca Suciu, jurnalist Digi24: Cum ar fi?

Giroscopul este un termen, care, conform DEX online, înseamnă: “Corp solid sprijinit în aşa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale. Aparat care, antrenat de o mişcare de rotaţie în jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel încât să nu modifice direcţia axei sale de rotaţie. Dispozitiv care asigură stabilitatea şi orientarea în spaţiu a unui avion, a unui submarin etc”.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Primarul pesedist, condamnat pentru pornografie infantilă, reales dar invalidat de instanță!

educatoare fetesti

VIDEO: Educatoarea din Fetești care s-a filmat în timp ce lovea un copil a fost concediată!