in ,

COVID19 | Maestrul Nicolae Botgros: „Mai bine mor decât să fiu intubat”

Maestrul Nicolae Botgros povestește calvarul Covid-19 după ce a ieșit de la terapie intensivă. Nicolae Botgros a fost diagnosticat cu COVID-19 la sfârşitul lunii octombrie, după ce mai mulţi membri ai orchestrei, inclusiv fiul său, au fost testaţi pozitiv.

Dirijorul orchestrei „Lăutarii” îşi revine după ce a ajuns la terapie intesivă din cauza Covid-19, dar este dependent de masca de oxigen după ce plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 80%.

Nicolae Botgros povestește calvarul COVID 19

„E o boală necruţătoare, nu se uită cum te cheamă, ştie un singur lucru: agresivitatea. La terapie intensivă am sesizat nişte lucruri foarte grele, grele pentru sănătate, grele pentru psihologia omului, grele pentru sufletului omului”, a povestit maestrul Botgros, care a fost internat la ATI alături de alte 20 de persoane.

„Mai bine mor decât să fiu intubat”

Nicolae Botgros a povestit că unul dintre cele mai dificile momente în lupta cu noul coronavirus, a fost atunci când i s-a propus intubarea. 

„Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acuma… vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare. 

Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă”, a declarat pentru Antena 3 Nicolae Botgros. 

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Rabla pentru electrocasnice 2020: cât primești dacă schimbi televizorul, laptopul sau mașina de spălat

Rețetă: Fursecuri haioase pe gustul copiilor