in

Copilăria în era digitală. Siguranța în mediul digital, o nouă campanie educațională marca Ora de Net

Kaspersky și Salvați Copiii România, prin intermediul programului Ora de Net, colaborează pentru a crește nivelul educației copiilor și a profesorilor privind mediul digital. Programul din acest an include informarea unui număr de 500 de părinți și profesori din 15 școli din București.

Compania Kaspersky continuă activitățile menite a ajuta copiii să se bucure în siguranță de mediul digital, prin intermediul unui parteneriat cu Salvați Copiii România – Ora de Net. Colaborarea are în vedere pregătirea unui număr total de 500 de profesori și părinți din 15 școli bucureștene, prin discuții despre mediul digital în cadrul unor întâlniri cu părinții și la clasă. Discuțiile în clasă vor avea ca suport cartea „Kasper, Sky și ursul cel verde”, care a fost lansată de companie în România la începutul acestei veri.

Cartea „Kasper, Sky și ursul cel verde” este scrisă de o cunoscută autoare olandeză de cărți pentru copii și tineri, Marlies Slegers și își propune să le fie un ghid prietenos celor mici, în mediul digital. Cartea spune povestea băiețelului Kasper și a lui Sky, colega și prietena lui. Kasper primește un cadou de la bunicul lui, fost marinar: un urs de pluș verde, pe nume Midori Kuma, care se este mai mult decât o jucărie: poate să vorbească, iar atunci când Kasper este pe cale să facă un lucru periculos – să își dea parola din contul unui joc online către alt coleg –  ursul se înroșește și îl împiedică.

„Un recent studiu Kaspersky, derulat la nivel global, arată că 81% dintre părinți spun că este o responsabilitate comună a părinților și a școlii să-i învețe pe copii despre siguranța online, și considerăm că sunt multe lucruri de făcut în acest domeniu”, punctează Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager România, Bulgaria și Moldova, la Kaspersky. „În același timp, multor părinți le este greu să abordeze acest subiect, pentru că nu au experiența necesară de a pune problema, astfel încât mesajul lor să ajungă la copii. Prin intermediul colaborării cu Ora de Net, dorim să venim în sprijinul cât mai multor părinți și profesori, astfel încât copiii să se poată bucura în siguranță de mediul digital.”

O cercetare Kaspersky arată că, atunci când au conversații cu copiii lor despre folosirea Internetului, părinților le este cel mai greu:

  • Să explice amenințările într-un mod în care copiii să poată înțelege și la care să reacționeze (60%)
  • Să îi facă pe copii să ia în serios amenințările (51%)
  • Să îi convingă pe copii să nu urmeze și/sau să le acorde părinților suficientă încredere încât să nu se lase influențați de alți copii (60%)  

„Tehnologia este prezentă în viața copiilor de la vârste din ce în ce mai mici și cu toate că ea aduce o multitudine de beneficii, poate prezenta și o serie de riscuri. De aceea, pentru a ne asigura că spațiul online în care copiii explorează și își dezvoltă abilitățile este unul sigur, considerăm esențial ca părinții și cadrele didactice să colaboreze pentru a ghida și educa copiii. Prin programul Ora de Net, Salvați Copiii oferă o serie de resurse concepute pentru fiecare etapă de dezvoltare a copiilor, cu ajutorul cărora se pot aborda cele mai importante subiecte legate de folosirea utilă și sigură a Internetului”, a declarat Teodora Stoica, Manager Proiect Salvați Copiii România.

Pentru a ajuta familiile să protejeze copiii de diverse amenințări pe Internet, Kaspersky recomandă:

• Discutați cu copilul despre timpul pe care îl poate petrece pe rețelele de socializare. Încercați să îl convingeți să nu folosească rețelele de socializare la școală, în timpul orelor, sau noaptea.  

• Încercați să nu limitați cercul social al copilului, dar spuneți-i să aibă grijă atunci când își alege prietenii și cunoștințele.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
raed arafat

Pentru că are boală pe albanezi, Orban li-l trimite pe Arafat să îi salveze ca pe români la Colectiv!

Infertilitatea la femei: cauze, investigații necesare. Unde se poate trata în România