in ,

Primarul Cărbune din Alexeni va da cu subsemnatul! Plângere penală pentru abuz în serviciu anunțată de liberali!

Consilierii liberali au fost împiedicaţi din nou la ultima şedinţă a Consiliului Local Alexeni să-şi reîntregească echipa prin validarea unui ales local de pe lista PNL. După ce consilierul PNL Vasile Alecu și-a pierdut mandatul, de drept, lipsind consecutiv la trei ședințe ale legislativului local, liberalii au înaintat, în urmă cu câteva luni documentele necesare pentru validarea următorului nume aflat pe lista electorală din 2016, Stan Crețu.

Primarul, secretarul și consilierii PSD din Alexeni au decis, însă, ca obligația legală să nu fie îndeplinită. Mai întâi, la ședința din luna martie, la momentul discutării proiectului de validare a noului consilier liberali, pesediștii au părăsit pur și simplu sala, la ultima reuniune, cea din luna aprilie, atunci când s-a discutat și aprobat și bugetul local, proiectul de validare a mandatului nemaifiind inclus, cu de la Ion Cărbune putere, nici măcar pe ordinea de zi.

Cum era de anticipat, primarul cu şase mandate, aşa cum îi place să se laude, a refuzat să respecte legea, ba s-a mai și lăudat cu asta în plenul consiliului și de față cu Prefectul Ialomiței, Gigi Petre.

Întrebat de consilierul liberal Petrică Mihalache de ce nu vrea să respecte legea şi să accepte validarea unui ales local PNL, Ion Cărbune şi-a prezentat public alura de boier peste comuna Alexeni. „Eu fac ordinea de zi, deci eu fac ordinea de zi, eu hotărăsc ce proiecte pun pe ordinea de zi şi cu asta v-am spus tot! Exact cum l-aţi validat domniile voastre consilierul Pesedeului pe legislatura trecută, aşa aşteptaţi să-l validăm şi noi pe consilierul dumneavoastră. Astăzi nu e pe ordinea de zi! De ce nu l-am pus? Nu am vrut eu, eu primarul comunei Alexeni care fac ordinea de zi!”, s-a răţoit primarul Ion Cărbune către consilierul local PNL.

La ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul Ion Cărbune a fost acuzat că a dat mită bani şi pui! Arătat cu degetul de un liberal, şeful Primăriei Alexeni nu a negat vreun moment acuzaţiile grave ce i-au fost aduse în public.

Șeful liberalilor ialomițeni,  deputatul Tinel Gheorghe consideră ca inadminisibile abuzurile săvârșite de primarul Ion Cărbune la Alexeni.

„Sunt abuzuri ale primarilor PSD care se petrec în judeţul Ialomiţa. Primarul Ion Cărbune nu este patron la Alexeni, nu şi-a cumpărat localitatea. Mi se pare incalificabil ca trei consilieri PNL să nu facă parte din nicio comisie a Consiliului Local pentru că nu vrea primarul.”, este de părere preşedintele PNL Ialomiţa.

Tinel Gheorghe consideră incalificabil gestul primarului din Alexeni ca din vara anului 2016 şi până acum să le interzică aleşilor locali PNL să facă parte dintr-o comisie de specialitate a Consiliului Local Alexeni: „De aproape trei ani consilierii locali PNL nu încasează indemnizaţia legală pe motiv că nu fac parte dintr-o comisie de specialitate a Consiliului Local Alexeni în timp ce colegii lor primesc aceste drepturi legale.”

Deputatul liberal ameninţă că lucrurile nu vor continua la nesfârşit şi că în perioada următoare va depune o plângere penală împotriva abuzurilor pe care primarul Ion Cărbune le face la Alexeni. „Este incredibil şi acest lucru se va solda cu o plângere penală pentru că nu se poate aşa ceva. Este un drept legal al consilierului să facă parte dintr-o comisie de specialitate la nivelul Consiliului Local. Un drept legal, nu poate să i-l ia nimeni, fără să fie interpretată în niciun fel legea! Iar consilierii se vor îndrepta şi pe cale administrativă împotriva celor vinovaţi şi vor solicita să li se achite şi drepturile legale cuvenite pentru că au statul de consilieri locali stabiliţi în urma unor alegeri.”, a adăugat Tinel Gheorghe.

What do you think?

Written by Tudor Petronel

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
tornade

Cod roșu în Ialomița și Călărași: vânt, tornade, grindină, ploaie și descărcări electrice!

Fraudă electorală în Manasia! Buletinul unui român din Madrid a votat de capul lui lângă Urziceni!