in ,

BOR se implică în campania de vaccinare anti-COVID19. Preoții vor împărți pliante pro-vaccinare

Patriarhia Română anunță că se implică în vaccinare anti-COVID19, în sensul în care îi informează pe credincioși.

Ministerul Sănătății a transmis un mesaj pe Facebook în care anunță că Patriarhia Română se implică în informarea credincioșilor despre vaccinare: „Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău.”Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”

Biserica Ortodoxă Română susține campania de vaccinare și va distribui materiale informative în eparhii.

Purtătorul de cuvânt al Patrarhiei Vasile Bănescu, a anunțat, luni, că Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte culte religioase din România, a primit broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură”.

„Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare. Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor. Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur”.

What do you think?

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Ger în toată țara. Temperaturi de minus 14 grade. Prognoza meteo pentru două săptămâni

Raed Arafat, prima reacție după vaccinarea împotriva COVID-19: „E un gest de normalitate. Îndemn populația să vină la vaccinare”- VIDEO