Un incident similar celui de la Odorheiu Secuiesc s-a petrecut în localitatea Techirghiol, județul Constanța, dovedindu-se astfel că o campanie anti-românească este în plină desfășurare. Cetățeanul român Costel Domocoș a intrat în ograda unor localnici turco-tătari care sărbătoreau Bayramul. Aceștia frigeau un batal, dl Costel cerând și el o porție, știind bine că sensul sărbătorii musulmane este acela de a da de pomană tuturor celorlalți. Menționăm că dânsul are o situație materială grea, primarul liberal condiționându-i acordarea ajutorului social de săpatul unor șanțuri, lucru refuzat cu demnitate de cel în cauză. Spre surprinderea nu doar a lui, ci a întregii Românii, Costel a primit o replică stupefiantă: ”Nem tudok románul!”, fără ca să-și însușească și porția cuvenită. Mai mult, după ce a încercat să-ia singur tainul, a fost scos cu șuturi în dos din curte și trimis la Primărie, să-și facă porția de săpat.
Din cercetările noastre particulare, am aflat că autorul agresiunii se numește Mihály Károlyi și este ginerele proprietarului casei, Osman Sezghin. Respectivul a cunoscut-o pe fiica acestuia, Ailyne, pe timpul unui sejur pe litoral, prilej numai bun să se reînnoade vechile relații de rudenie turco-ungurească. Din păcate, numitul Károlyi n-a înțeles, ca tot ungurul, spiritul Bayramului la care lua parte, comportându-se față de un român adevărat la fel ca în Odorheiul natal. Deși dl Osman Sezghin i-a cerut scuze, cu plecăciuni, dlui Costel Domocoș, invitându-l să ia acasă jumătate din batalul sacrificat, cetățeanul ultragiat a reclamat cazul la OPC. Inspectorul sosit la fața locului a constatat că batalul ce făcea obiectul ritualului era de rasă pur românească, agravând circumstanțele faptelor petrecute. În plus, nu exista niciun act doveditor al provenienței animalului, care a fost confiscat (cât mai rămăsese) și depus în frigider, pentru a se constitui ca probă în procesul juridic viitor.
Lucrurile nu s-au oprit însă aici, dl Károlyi afirmând că dl Domocoș este, de fapt, un ungur trădător care și-a uitat originea după ce s-a însurat cu o moldoveancă văduvă, pe nume Maricica Abdal-Jabir, al cărei fost soț a decedat când ANAF-ul l-a obligat să plătească impozit pe afaceri începând cu 1995, anul stabilirii sale în România. Din această cauză ar fi refuzat să-l servească pe reclamant, nu pentru că acesta efectuase cererea în românește. E puțin probabil ca vreun judecător să-l creadă la proces, cazul urmând să fie soluționat de Judecătoria Constanța și nu de cea din Odorheiu Secuiesc, așa cum a solicitat dl Károlyi.
Vom reveni cu amănunte în plus după ce se va da verdictul definitiv. Ramazan Bayraminiz Mübarek Olsun la toată lumea!
rahat
Bucuroși de cunoștința! Barikada! 🙂