in , ,

Bărbuleștiul se pregătește pentru carantină! S-au deschis trei centre REMAT și două magazine de efecte militare.

tanc fier vechi barbulesti

Bărbuleștiul se pregătește pentru carantină după ofensiva mediatică din ultimele zile, care descrie localitatea drept un focar de coronavirus mai periculos decât Țăndăreiul. Oameni de afaceri cu spirit de inițiativă cunoscut peste tot în Europa, bărbuleștenii au epuizat stocurile de bomfaiere și flexuri din Urziceniul învecinat, așteptând în aceste zile și un import consistent de truse de tăiere cu autogen din Franța și Marea Britanie.

În paralele, pentru a putea fi fructificate pe deplin oportunitățile de carantină ce vor apărea odată cu deplasarea în comună a unor unități motorizate MApN, trei centre tip REMAT de colectare a fierului vechi au fost deschise în localitate, acestea urmând să aibă ca specific colectarea de șururburi, șenile, turele, capace și jante de Tab, Humvee și alte vehicule mobile ale Armatei.

Nu în ultimul rând, două bazaruri de efecte militare au fost amenajate în curțile localnicilor, acestea urmând să deservească plutoanele de militari care își vor putea cumpăra din aceste amplasamente, din a doua zi a carantinei, vestele, căștile, vestoanele, centurile, AKMurile și, în general, toată tehnica de luptă pierdută la barbut în primele ore scurse de la instituirea măsurilor de siguranță.

Totuși, în afara localnicilor cu simț de afacerist din Bărbulești, carantinarea comunei este de așteptat a produce o sumedenie de probleme grosului localnicilor, celor cu venituri reduse, care depindeau de micul trafic între Bărbulești și municipiul Urziceni, cu care se învecinează.

Interdicția deplasării pe calea ferată, de exemplu, către și dinspre Urziceni, îi bagă în depresie pe bărbuleștenii care lucrau zilnic pe garniturile CFR sau Regio, lăsându-i, după cum aceștia firmă, fără resursele necesare traiului.  

”Dacă ne carantina măcar împreună cu Urziceniul, era o chestie, că noi, chiar dacă nu mai făcem program de 8 ore pe relația Bărbulești – Ploiești și retur, măcar puteam lucra part – time pe personalele alea Bărbulești – Urziceni. Mai mâncam și noi o pâine, că, deh, ne descurcam azi de o osie, un boghiu,  mâine de un sabot de frână, poimâine de 10 metri de șină de triaj, Fără trenuri ce facem aci, în Bărbulești? Vreți să ajungem să ne furăm între noi? Chiar atâta lipsă de omenie pot să are guvernanții ăștia, ai?”, ne-a declarat Nixon Sentiment, un cetățean din Bărbulești care lucrează de mai bine de zece ani pe garniturile feroviare care circulă între Slobozia, Urziceni și Ploiești.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0
minor arestat

Minor arestat după ce a spart o frizerie pentru a se tunde de unul singur!

parasute rusia armata romana

Armata Română trimite câteva mii de parașute, pe post de ajutoare, medicilor care tratează Covidul în spitalele din Rusia!