in , ,

Al treilea caz de coronavirus în Ialomița: o fată de 18 ani, întoarsă din Anglia și neintrată în auto-izolare!

coronavirus ialomita

Ialomița înregistrează azi cel de-al treilea caz de îmbolnăvire cu Covid-19, persoana infectată cu coronavirus fiind o tânără în vârstă de 18 ani, din Dor Mărunt, județul Călărași, întoarsă din Marea Britanie și aflată în locuința concubinul său din satul Rași, comuna Sălcioara.

Deși se întorsese în țară de 4 zile, tânăra nu se afla în auto-izolare pentru că, în momentul trecerii frontierei încă nu deveniseră active impunerile referitoare la persoanele sosite din țări cu mai mult de 500 cazuri de coronavirus.

Pentru că persoana infectată cu coronavirus a luat contact cu mai multe rude ale concubinului, pe perioada celor 5 zile de când se afla în țară, Direcția de Sănătate Publică Ialomița a prelevat probe de la cele cinci persoane cu care a intrat în contact direct în comuna Sălcioara dar și de la părinții acesteia, din localitatea Dor Mărunt – Călărași.

De la începutul perioadei de supraveghere și până în prezent, la nivelul județului Ialomița au fost recoltate 55 de probe  pentru detecția COVID-19 prin tehnica PCR, de la persoane aflate în carantină și de la contacți ai cazurilor confirmate. Recoltarea s-a realizat de către personalul DSP Ialomița, iar rezultatele primite au fost urmatoarele:

  • 2 probe pozitive de la persoane aflate în carantină;
  • 51 de probe negative;
  • 2 probe în așteptare;

În decursul zilei de astăzi, a fost confirmat cel de-al treilea caz testat pozitiv cu COVID-19, persoana fiind internată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București

În perioada de supraveghere, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, și anume 5 amenzi contravenționale conform HG 857/2011, în cuantum de  50000 lei.

Monitorizarea clinică a persoanelor intrate în jud. Ialomița din zonele afectate de COVID-19 se prezintă astfel:

          Numărul  total de persoane intrate în autoizolare la domiciliu și carantinare de la începutul perioadei de supraveghere este de 617, din care:

  • nr. persoane aflate în autoizolare la data de 19.03.2020= 447
  • nr. persoane ieșite din autoizolare la data de 19.03.2020 = 135
  • nr. persoane carantinate = 33
  • nr persoane internate = 3
  • număr persoane confirmate cu COVID-19 = 3

What do you think?

Written by Barikada

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

El e senatorul UDMR care a băgat COVIDul la înaintare ca să scape de amenda de circulație!

dana budeanu amețitele și mafiotii

VIDEO: Pesedizda Dana Budeanu, dată în primire la Parchet pentru instigare la violențe!