Chef Nicolai Tand a pregătit un fel de mâncare apetisant: spumă de hribi cu mămăligă, rețetă pe care a reinterpretat-o și a denumit-o denumit-o Cappuccino de ciuperci, pentru că la bază stă spumă de ciuperci.
Ingrediente:
- hribi și ciuperci champignon
- ceapă și usturoi
- ulei de măsline și unt
- sare și piper
- cimbru
- bacon
- alune
- smântână
- mălai
- ouă
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăță hribii, se toacă în cuburi mici și se trag la tigaie în puțin unt cu puțin ulei și 1-2 căței de usturoi. Se lasă doar până se pătrund ușor și se aromatizează de la usturoi, apoi se adaugă puțin pătrunjel verde, tocat, sare și piper. Celelalte ciuperci albe și hribi, se feliază și se trag în aceeași tigaie, după îndepărtarea hribilor, împreună cu ceapă și puțin usturoi.
Se adaugă smântâna, sare și piper și se lasă să se degaje aromele și să se lege bine sosul, apoi se blendează și se transformă într-o spumă aerată. Baconul se taie în felii subțiri și mici, și se dă la cuptor pe hârtie de copt, până devine crocant. Alunele se prăjesc în unt cu puțină sare, apoi se toacă grosier.
Mămăligă – mod de preparare
Se călește ceapă verde în ulei, se adaugă puțin cimbru și apa, iar când aceasta începe să fiarbă, se adaugă sare și mălaiul în ploaie. La final, se adaugă și puțin unt, pentru cremozitate. Se așază mămăliguța în farfurii, iar peste ea se vor așeza ciupercile, spuma și cuburile de hribi, ouă ochiuri moi, iar deasupra se vor presăra alunele tocate și baconul crocant transformat în fulgi sau pudră, puțin pătrunjel verde, ceapă verde.