Mâncarea de suflet sau comfort food, așa cum este cunoscută la nivel internațional, este acea mâncare ce ne aduce o stare de liniște și bine. Ideea de mâncare de suflet prezentată în restaurantele de top a luat amploare în ultimii ani, iar acest fenomen se întâmplă deoarece suntem din ce în ce mai agasați zilnic și avem tot mai des nevoie de momente de liniște și revenire la origini.
Iată câteva preparate care se încadrează perfect în această categorie și care te vor ajuta să învingi melancolia sau chiar să redescoperi gusturile copilăriei.
Sărbătorește aromele toamnei savurând o felie de plăcintă de mere sau dovleac presărată cu scorțișoară, fie ca desert, fie ca o gustare într-un weekend de toamnă.
Pizza cu mai multe tipuri de brânză a devenit un preparat aproape iconic, mai ales în sezonul rece. Încearcă o pizza formaggi și lasă-te cucerit de textura cheesy dată de amestecul de mozzarella, mascarpone, gorgonzola, parmezan, oregano și pătrunjel.
Ciorba de fasole servită în pâine proaspătă este un preparat tradițional, extrem de gustos și foarte sățios.
Un desert care îți va aduce aminte de copilărie sunt găluștele cu prune și dulceață. Aroma delicată a prunelor se va îmbina perfect cu aluatul moale peste care este presărat un strat de pesmet ceea ce îi va oferi o consistență aparte.
Un alt preparat ce amintește de mâncare bunicilor este bulzul ciobănesc pregătit cu ouă ochiuri, brânză de burduf, smântână, telemea de oaie și nelipsita mămăliga. Ideal pentru prânz sau cină.
Una dintre aromele cele mai recognoscibile ale toamnei este cea de ardei copt, fapt pentru care supa cremă de ardei copt nu putea lipsi din listă.
Binecunoscuta supă de pui cu tăiței este un fel de mâncare care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie și îți va oferi instant o stare de spirit mult mai bună.
Celebrii papanași sunt un desert care nu mai au nevoie de nicio prezentare în fața oricărui iubitor de mâncare și de gusturi autentice. Te poți bucura de savoarea dulce-acrișoară dată de dulceața de afine și zmeură.
Când spui comfort food inevitabil îți vin în minte macaroanele cu brânză. O porție de Mac n`cheese dintr-un amestec delicios de penne, piept de pui, mozzarella, smântână dulce, brânză Gorgonzola, sos Bechamel, sos iute Sriracha și condimente este ideală pentru zilele răcoroase de toamnă.
Perfecte pentru un prânz copios într-o zi de toamnă, aripioarele de pui prăjite sunt un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos. A se consuma alături de cartofi cu usturoi și brânză răzuită.
Poftă bună!