Cartofii reprezintă una dintre cele mai iubite legume. Sunt gustoși aproape în toate modurile în care sunt preparați: prăjiti, fierți, la cuptor. Vestea bună este că îi poți transforma și într-o supă apetisantă, cu efort minim.
Aparent banală, supa cremă de cartofi copţi, asezonată cu smântână, ceapă de tăiat şi un praf de piper negru proaspăt râşnit, este delicioasă.
Rețetă supă cremă de cartofi copți cu parmezan
Ingrediente:
3 cartofi mari
40 grame unt
1 ceapă
coajă de parmezan
1,5 litri supă de legume clară
smântână
1 legătură de ceapă
Mod de preparare:
Pune cartofii la cuptor şi, după ce s-au copt bine, scoate-i la răcit. Între timp, într-o oală, căleşte ceapa, tocată mărunt, în unt, pentru aproximativ 10 minute. Taie cartofii, cu tot cu coajă, în bucăţi de doi centimetri. Apoi pune cartofii în oală, peste ceapă, împreună cu coaja de parmezan, şi mai căleşte încă 10 minute. Adaugă supa de legume şi adu supa de cartofi la punctul de fierbere, apoi micşorează focul şi fierbe pentru încă 30 de minute. Scoate coaja de parmezan din oala, apoi pasează supa în blender, până devine o cremă lichidă. Adaugă, la servire, ceapă de tăiat şi piper negru.