Au trecut timpurile în care familia tradițională se reunea, la micul dejun, înainte de plecarea la serviciu și la școli, pentru a discuta despre problemele zilei sau despre proiectele comune planificate pentru viitorul apropiat.
Familia modernă, adaptată la social media, folosește în prezent discuțiile purtate în grupuri de dialog formate separat, pe WhatsApp, pentru fiecare problemă specifică în parte. În atare condiții, nu mai este deloc de mirare ultima statistică a serviciului de mesagerie, potrivit căreia utilizatorii din întreaga lume ai aplicației și-au petrecut 85 de miliarde de ore pe platformă în ultimele trei luni.
O astfel de microcelulă activă în comunicațiile social media este familia Panaitescu, din Urziceni, familie formată din 4 persoane care dezbate diversele probleme personale prin intermediul a nu mai puțin de 10 grupuri de WhatsApp formate din membrii săi.
”Nu-mi amintesc când a fost ultima dată când am discutat între noi la cină sau la micul dejun”, a declarat Ovidiu Panaitescu, profesor de informatică și cap de familie. ”De asemenea, nu-mi amintesc când a fost o ultimă dată când am văzut-o pe fiica mea, Olivia, fără căști conectate la un capăt la smartfon, iar la celălalt, la propriile-i urechi”, a mai povestit Panaitescu senior.
Juniorul familiei Panaitescu, Titel, poreclit ”Intel” printre apropiați și de profesie analist programator, a declarat că nu își închipuie o viață civilizată fără serviciul de mesagerie WhatsApp.
”Ieri eram în baie și aveam nevoie de un sul de hârtie igienică, de un prosop și de o pereche de chiloți curați. Spre deosebire de o persoană necivilizată, care strigă de o aude tot blocul în astfel de situații, eu mi-am postat doleanțele rapid în trei dintre cele 10 grupuri de WhatsApp intrafamiliale, și în nici 20 de secunde mama a venit cu toate cele necesare. Mulțumim WhatsApp, cu tine viața este super pentru noi toți!”, a încheiat Titel ”Intel” Panaitescu.