Te-ai săturat de agitaţia marilor oraşe, dar nu ştii încotro să te îndrepţi? Alege o destinaţie rurală, unde cadrul natural te va încarca cu energie.
Uite unde ai putea să poposeşti, pentru o experienţă rurală deosebită!
Ciocănești, județul Suceava
Localitatea are statutul de comună muzeu, fiind atestată documentar încă de pe vremea primilor domnitori ai Moldovei, în 1400. Numele i se datorează meșterilor “ciocănari de arme”, de pe vremea lui Ștefan cel Mare. Anual, în comuna Ciocănești au loc manifestări culturale dedicate păstrării și conservării patrimoniului cultural. Tot aici vei putea vizita Muzeul Ouălor Încondeiate.
Jurilovca, județul Tulcea
Localitatea de pe malul lacului Razelm a fost întemeiată la începutul secolului al XIX-lea, de comunitatea de lipoveni pescari care popula această zonă a țării. Frumusețea sălbatică a comunei Jurilovca atrage anual sute de turiști. Totodată, Jurilovca este punctul de pornire către stațiunea Gura Portiței, o limbă de pământ care desparte Lacul Razelm de Marea Neagră.
Măgura, județul Brașov
Într-un cadru idilic, cei 400 oamenii din Măgura încă mai duc un stil de viață pastoral. În mijlocul naturii, la Măgura cuvântul de ordine este relaxarea și conectarea cu natura. Comuna Măgura este legată de satul Peștera de un traseu tematic cu o distanța de 10 kilometri.
Sirnea, județul Brașov
Amplasată la poalele Munților Piatra Craiului, localitatea Sirnea a fost declarată în 1968 primul sat turistic din România. Micuță localitate atrage turiști prin frumusețea cadrului natural în care este amplasată, numeroasele obiective turistice din zona și evenimentele culturale pe care le găzduiește în fiecare an.
Viscri, județul Brașov
Micul orășel din inima Transilvaniei a devenit faimos atât în țară, cât și peste hotare, după ce Prințul Charles al Marii Britanii a cumpărat o casă și vizitează localitatea cel puțin o dată pe an. În Viscri locuiește o importantă comunitate de sași și se află una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești din Transilvania, înscrisă în patrimoniul UNESCO.