Potrivit unui comunicat al Rafinor, remis luni Agerpres, parteneriatul strategic are ca obiect facilitarea achiziţiei de aur de investiţii direct din România.
Astfel, parteneriatul dintre cele două companii cu acţionariat românesc aduce beneficii semnificative pentru investitori şi toţi cei interesaţi de aur de investiţii ca activ de refugiu. Achiziţia de aur direct din România înseamnă mai multă transparenţă în tranzacţii, costuri reduse şi siguranţă sporită pentru cumpărători. În plus, susţine economia locală şi promovează dezvoltarea unui sector industrial solid al metalelor preţioase în România.
„Ne bucurăm că prin parteneriatul încheiat cu Magnor putem oferi investitorilor de orice calibru posibilitatea să achiziţioneze aur direct din România, de la o sursă de încredere, cu acţionariat 100% românesc. Rafinor oferă românilor posibilitatea să investească local, cu garanţia unui produs premium, susţinând astfel circulaţia metalului preţios în economia naţională. Prin intermediul Magnor, Rafinor a început să distribuie primele lingouri de aur produse în România”, a declarat Claudiu Diaconu, CEO şi acţionar majoritar al rafinăriei româneşti de metale preţioase, în comunicat.
Rafinor va furniza principalului său retailer lingouri de aur de investiţii, de 24 K, cu gramaje pornind de la 2,5 g şi până la 50 g, acestea din urmă fiind cele mai solicitate de investitori.
„Prin această colaborare, ne dorim să creştem încrederea în piaţa locală de aur şi să oferim clienţilor cea mai accesibilă şi sigură alternativă pentru achiziţia lingourilor de aur de investiţii”, a adăugat Diaconu.
Potrivit acestuia, parteneriatul strategic cu Magnor reprezintă o etapă semnificativă în dezvoltarea companiei. Astfel, Rafinor îşi va consolida poziţia de lider în industrie, atât prin experienţa acumulată în sectorul internaţional de profil, cât şi prin dotarea rafinăriei cu tehnologie de ultimă generaţie.
Acţionarul majoritar al liderului industriei de prelucrare a metalelor preţioase (aur şi argint) din România subliniază că au fost realizate investiţii semnificative nu numai în tehnologie modernă, ci şi în perfecţionarea angajaţilor. Echipa Rafinor beneficiază de instruire continuă alături de specialişti tehnici din Turcia şi Italia, două dintre cele mai importante centre internaţionale în domeniul prelucrării metalelor preţioase.
„Acest parteneriat reprezintă un important pas înainte pentru piaţa aurului din România. Împreună cu Rafinor, oferim o soluţie fiabilă şi avantajoasă pentru toţi cei care doresc să investească în aur fără a depinde de surse externe”, a afirmat, la rândul său, directorul general al Magnor, Cosmin Popovici.
Totodată, Rafinor se concentrează pe atragerea de noi clienţi persoane juridice, care doresc să vândă către rafinărie aurul, argintul, platina şi palladiumul uzate, ce nu mai pot fi puse în circulaţie către consumatorii finali.
Metalele achiziţionate sunt introduse apoi în procesul de rafinare şi utilizate ca materie prima pentru bijuterii, tehnică dentară, industria de automotive, energie verde, panouri fotovoltaice sub formă de granule sau platbandă şi sub formă de aur de investiţii pentru consumatorii finali, se mai precizează în comunicat.
Rafinor este prima şi singura rafinărie din România specializată în aur, cu o capacitate de rafinare care depăşeşte două tone de aur pe an. Lider al industriei metalelor preţioase din România, compania românească revitalizează o activitate cu tradiţie pe plan naţional şi totodată o modernizează prin dotarea liniilor de rafinare cu tehnologii de ultimă generaţie.
2025 este anul în care compania dă startul prelucrării argintului, în special pentru uz industrial. Liderul industriei metalelor preţioase din România are ca obiectiv pentru următorii trei ani depăşirea cifrei de afaceri anuale de 100 de milioane de euro.